Η Σοφία Κοσμίδου Αντιδήμαρχος – Απάντηση Καπλάνη σε Λεωτσάκο

Δημοσιεύσαμε εχθές την επιστολή του π. Αντιδημάρχου της πόλης μας κ. Αντρέα Λεωτσάκου και τους λόγους που επικαλείται σε αυτήν για την παράδοση της Θέσης του στην ευχέρεια του Δημάρχου κ. Καπλάνη.

Ο κ. Δήμαρχος έκανε δεκτή την παραίτησή του και τον αντικατέστησε με την κ. Σοφία Κοσμίδου.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση για τον ορισμό στη θέση της Αντιδημάρχου της κ. Κοσμίδου και την απάντηση του κ. Καπλάνη στην επιστολή Λεωτσάκου.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ κ. ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Ορίζουμε την Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Σοφία Κοσμίδου  ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με θητεία από 18 Απριλίου 2019 έως 31 Αυγούστου 2019 εντός της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Την εποπτεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς και την εποπτεία σε συγκοινωνιακά θέματα του Δήμου.

Την εποπτεία, την ευθύνη και το συντονισμό των θεμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Την εποπτεία, την ευθύνη και το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν στα αδέσποτα ζώα.

Την τέλεση πολιτικών γάμων.

Την υπογραφή των σχετικών εγγράφων που σχετίζονται με την άσκηση των παραπάνω αρμοδιοτήτων

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΩΤΣΑΚΟ

Αγία Βαρβάρα 18/4/2019
Αρ. Πρωτ. ΔΗΜ:3977

Προς
κ. Ανδρέα Λεωτσάκο

Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συμβολή σου στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να κάνουμε την Αγία Βαρβάρα μια πόλη φιλική, λειτουργική, σύγχρονη και με κοινωνικό πρόσωπο.

Τα χρόνια που πέρασαν για την πόλη μας, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ήταν δύσκολα. Όμως αντέξαμε και καταφέραμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά για την Αγία Βαρβάρα και τους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και παρά την δραστική μείωση των εσόδων του Δήμου, μέσα από τις δημοτικές κοινωνικές δομές, σταθήκαμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που η οικονομική κρίση τους πλήγωσε.

Πίστευα πως μέσα από την καθημερινή μας συνεργασία θα είχες διαπιστώσει πως ανήκω στους «ρομαντικούς». Σε αυτούς που αγωνίζονται για μια τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη μακριά από κόμματα και κοντά στους πολίτες. Σαφώς και όλοι μας έχουμε τις πολιτικές μας αναφορές, όμως επιδίωξη μου πάντα ήταν και παραμένει να ενεργοποιώ όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της Αγίας Βαρβάρας. Αλήθεια είναι επίσης πως οι πολιτικές που ασκούνται από μία Δημοτική Αρχή δεν είναι ουδέτερες και πολύ συχνά έχουν ιδεολογικό περιεχόμενο, όμως η πόλη ήταν και παραμένει προτεραιότητά μου. Άλλωστε και εσύ από τη θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής που διετέλεσες γνωρίζεις πολύ καλά ότι στα πολλά και καθημερινά που αντιμετωπίσαμε, κριτήριό μας ήταν μόνο οι ανάγκες του πολίτη και μέτρο μας η κοινή λογική.

Θλίβομαι γιατί από την επιστολή σου διαπιστώνω πως οι «διάδρομοι» του Δημαρχείου και τα γνωστά πολιτικά στέκια της πόλης μας κατάφεραν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα την οποία πάντα γνώριζες και την ειλικρινή και έντιμη σχέση που είχαμε χτίσει στα χρόνια της συνεργασίας μας.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα πολιτικά σου βήματα και εύχομαι να συνεχίσεις να προσφέρεις στο λαό της Αγίας Βαρβάρας από όποια θέση επιλέξεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΑΠΛΑΝΗΣ