Αποκατάσταση δικτύου πυρασφάλειας σε κτίριο της ΒΙΟΧΡΩΜ


Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την επισκευή του κατεστραμμένου δικτύου πυρασφάλειας σε κτίριο του πρώην εργοστασίου ‘ΒΙΟΧΡΩΜ’, ιδιοκτησίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 100 χιλιάδων ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και είναι αναγκαίο καθώς το συγκεκριμένο κτίριο γειτνιάζει με την Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεάτρου του Δήμου, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το υπάρχον δίκτυο πυρασφάλειας του κτιρίου είναι κατεστραμμένο και πεπαλαιωμένο, χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση συστήματος πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης στο ισόγειο κτίριο – αποθήκη, συνολικής επιφάνειας 3.432 τ.μ. που βρίσκεται στον χώρο του πρώην εργοστασίου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σημειώνουμε πως ο υπ. Δήμαρχος κ. Μιχάλης Γιάγκας, έχει εκφράσει την αντίθεσή του για το έργο αυτό, υποστηρίζοντας πως ο Δήμος τοποθετεί πυρασφάλεια σε ένα νοικιασμένο ακίνητο και με τον τρόπο αυτόν επιστρέφει μέρος των ενοικίων στο ιδιώτη.