Ο Λεωτσάκος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση Καπλάνη – Πληροφορηθήκαμε πως θα γίνει ΔΕΚΤΗ

Με επίστολή του προς το Δήμαρχο κ. Καπλάνη, ο έως τώρα Αντιδήμαρχος  της πόλης μας κ. Λεωτσάκος, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για τη συνεργασία της παράταξης του Δημάρχου με εκείνη του κ. Γεωργιαννάκη, υποστηρίζοντας πως η παράταξη έχει εξελιχθεί πλέον σε ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας σημειώνει πως: “Τέλος, είναι αυτονόητο ότι το αξίωμα του Αντιδημάρχου, που κατέχω, τιμώ και υπηρετώ με πληθώρα πράξεων και πρωτοβουλιών, είναι στη διάθεσή σας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή του. Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντός της ημέρας θα υπάρξει σχετική απάντηση του Δημάρχου, στην επιστολή του.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ

Αγία Βαρβάρα, 17 Απριλίου 2019

Κύριε Δήμαρχε,

Τιμώ την πολυετή συνεργασία μας στον Δήμο, τόσο μεταξύ μας όσο και με τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους. Όμως, η δημοτική παράταξη «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ», με την οποία και εξελέγην από τους συμπολίτες μας πρώτος δημοτικός σύμβουλος και στην οποία συμμετείχα εδώ και χρόνια ως καρπός της συνεργασίας της με το κόμμα στο οποίο και ανήκω, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έχει εξελιχθεί πλέον σε ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό επισφραγίστηκε και από την παρουσία πλειάδας υπουργών αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη συγκέντρωση της παράταξης στο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», όπου ήσασταν ομιλητής και παρουσιάσατε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι, επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, αυτό που εδώ και καιρό σιγοψιθυρίζεται στους διαδρόμους του δημαρχείου και στα γνωστά πολιτικά στέκια της πόλης μας.

Όμως, όπως γνωρίζετε, αυτό αποτελεί για τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι, αλλά και για μένα προσωπικά κόκκινη πολιτική γραμμή. Η συνένωση των ψηφοδελτίων των δημοτικών παρατάξεων «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» και «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για λόγους συναίνεσης προς όφελος της πόλης, όπως διατείνονται οι θιασώτες της.

Αυτή η επίκληση στο όφελος της πόλης πριν τις εκλογές του Μαΐου, αποτελεί απλά ένα πρόσχημα για τη «νομιμοποίηση» ενός ψηφοδελτίου, που δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από αυτοδιοικητικό «αποκούμπι» του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτή λοιπόν η εξέλιξη με βρίσκει κάθετα αντίθετο, πέρα των όποιων άλλων διαφωνιών μου σε ζητήματα άσκησης διοίκησης στο Δήμο μας. Επιπρόσθετα θεωρώ ότι η σημερινή κυβέρνηση την οποία υποστηρίζετε με όλες σας τις δυνάμεις δεν βοηθάει την τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού στην ανάδειξη του ρόλου της ούτε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών προγραμμάτων προς όφελος των πολιτών, κάτι που οι άνθρωποι της πόλης μας το βιώνουν καθημερινά σ’ όλους τους τομείς της ζωής τους.

Συνεπής λοιπόν στο ήθος και στις αρχές μου, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, συνεχίζω την αυτοδιοικητική μου δράση ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Δυτικό Τομέα Αθηνών με την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι το αξίωμα του Αντιδημάρχου, που κατέχω, τιμώ και υπηρετώ με πληθώρα πράξεων και πρωτοβουλιών, είναι στη διάθεσή σας.

Με τιμή
Ανδρέας Λεωτσάκος
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

«ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»