» «Ο ΦΑΡΟΣ» έτρεξε στο Μαραθώνιο με σύνθημα: “Τρέχω για την μνήμη, τρέχω για την ζωή”

«Ο ΦΑΡΟΣ» έτρεξε στο Μαραθώνιο με σύνθημα: “Τρέχω για την μνήμη, τρέχω για την ζωή”

Η Πρόεδρος κ. Σοφία Σαββίδου και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» (Νίνα Σεμερτζίδη, Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Παύλος Κωνσταντινίδης, Σοφία Σαρκισά, Ουρανία Ναθαναηλίδου) συμμετείχαν με πάθος και δύναμη ψυχής, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με την ομάδα δρόμου #100runningteam με σύνθημα «Τρέχω για την μνήμη, τρέχω για την ζωή», στο πλαίσιο των δράσεων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τα 100 χρόνια από την αγριότερη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

– Τίμησαν τους προγόνους τους!
– Ανέδειξαν το θέμα της Γενοκτονίας μέσα από αυτή τη μεγάλη Αθλητική Διοργάνωση Μαραθωνίου, που συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 Δρομείς από όλες τις χώρες!
– Συνέβαλαν στο να διανεμηθεί το έργο (βιβλία – τόμοι) του κ.Κ.Φωτιάδη «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» μεταφρασμένα στα αγγλικά, στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού!

Εκεί συνάντησαν και τον Πόντιο ακτιβιστή Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, που είχε μείνει 5 χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας, γιατί αγωνιζόταν για τα δίκαια του ποντιακού λαού.

Την επόμενη ημέρα τα μέλη του Συλλόγου υποδέχτηκαν τους Δρομείς με χειροκροτήματα, ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και ο Αντιπρόεδρος κ.Γιάννης Σαββίδης τους συνεχάρη για την προσπάθειά τους και τους πρόσφερε λουλούδια.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!