Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Σταθμού στην πλατεία της Παναγίας Ελεούσας στην πόλη μας και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, συζήτησαν την μέχρι τώρα πορεία των έργων στην επιφάνεια της πλατείας και την παράδοσή της, στους κατοίκους της.

Αποφασίστηκε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν όσο μεγαλύτερο κομμάτι της πλατείας ετοιμαστεί, όπως επίσης και το πεζοδρόμιο επί της Βενιζέλου.

Επισκέφτηκαν τα πεζοδρόμια της Ελ. Βενιζέλου και εντόπισαν διάφορες ανωμαλίες, όπως π.χ. το ύψος των μπετών στην είσοδο – έξοδο που είναι υπερβολικά υψηλό. Αποφασίστηκε να κοπεί το τοιχίο στο 1.20 m., για να υπάρχει σχετική ορατότητα και να μη “θάβει” τα καταστήματα.

Επίσης έντονος ήταν ο προβληματισμός για το κενό που υπάρχει μεταξύ εισόδου του σταθμού και της Ελ. Βενιζέλου, το οποίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους πεζούς.

Συμφωνήθηκε το αργότερο 10 Μαΐου να ξεκινήσει το φύτεμα των παρτεριών στα πεζοδρόμια της κεντρικής μας Λεωφόρου και των παρτεριών στην πλατεία.

Επίσης οριστικοποιήθηκαν τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι προτομές των Ελευθέριου Βενιζέλου και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο πάνω μέρος  της πλατείας, πιθανόν στο πεζοδρόμιο, όπως επίσης και του Ηρώου της πόλης μας.