Το “Καπνισμένο Τσουκάλι” με επιτυχία στην ΕΡΤ 1, από τη Δραματική Σχολή του Δήμου μας

“Σπούδασα ιστορία του παρελθόντος και του μέλλοντος στην σύγχρονη σχολή αγώνα”, έγραφε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος ο οποίος με τον επαναστατικό του λόγο ανέπτυξε εκείνες τις συνιστώσες, που ενώνουν τους ανθρώπους προάγουν τον σεβασμό αφυπνίζουν συνειδήσεις.

Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την σύνθεση αποτύπωση της ποιητικής συλλογής “Καπνισμένο Τσουκάλι” και 46 από την μελοποίηση του έργου, το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου μας απέδωσε την δραματοποιημένη μορφή του, αυτή τη φορά στο “studio Αντώνη Κοντογεωργίου στην εκπομπή “Αφύλαχτη Διάβαση” του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 12:00΄- 14:00΄ το μεσημέρι.

Έρευνα-Παρουσίαση Θωμάς Σίδερης.

Την Θεατρική μας σύναξη πλαισίωσαν με την παρουσία τους ο Δάσκαλος, Μέντορας μας Δημήτρης Παπαγιάννης, ο Ηθοποιός / Σκηνοθέτης μας Γιάννης Παπαγιάννης και ο Χρήστος Λεοντής Μουσικοσυνθέτης – Πρόεδρος της ΕΡΤ ο οποίος μελοποίησε το έργο.

Ένα ραδιοφωνικό ντοκυμαντέρ άρτιο, σωστά τεκμηριωμένο, που μας προσέφερε την ευκαιρία να καταγράψουμε ως ομάδα συλλογικά και μεθοδευμένα, το όραμα ενός Αγωνιζόμενου Ανθρώπου Ποιητή, της Δημοκρατίας Νικητή!

Μία “Αφύλαχτη Διάβαση” ανεκτίμητη εμπειρία του Νου Ανάβαση και της Ψυχής μας Ανάταση.

Ελισσάβετ Αγγελάκη