Πότε θα αφαιρείται η άδεια και η πινακίδα αυτοκινήτου στα ΚΤΕΟ

Στους «πειραγμένους» χιλιομετρητές και στις περιπτώσεις για τις οποίες οι οδηγοί απαλλάσσονται από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους εστιάζει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών για τα ΚΤΕΟ.

Στα σημαντικά της νέας απόφασης είναι ο έλεγχος στα «πειραγμένα» κοντέρ με το ΥΠΟΜΕ να βάζει στο μικροσκόπιο επίδοξους παραβάτες. Όπως προκύπτει από την απόφαση σε κάθε έλεγχο οχήματος θα «τσεκάρεται» και η ένδειξη του αριθμού των διανυθέντων χιλιομέτρων. Αν παρατηρηθεί ότι ο αριθμός χιλιομέτρων είναι μικρότερος από εκείνον που είχε καταγραφεί σε προγενέστερους ελέγχους θα σημειώνεται σοβαρή έλλειψη στους συγκεκριμένους κωδικούς.

Έτσι το ΚΤΕΟ θα αποστέλλει στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών ενημερωτικό σημείωμα συνοδευόμενο από φωτοαντίγραφο του δελτίου ελέγχου προκειμένου να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Μάλιστα, η αποκατάσταση της έλλειψης πραγματοποιείται με διόρθωση της ένδειξης του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων με την προσθήκη τεκμαρτών χιλιομέτρων που υπολογίζονται ανά μήνα σε:

– 500 χλμ. για τις μοτοσικλέτες

-1.000 χλμ. για τα επιβατικά ΙΧ

-3.000 χλμ. για φορτηγά και λεωφορεία

πηγή: Αftodioikisi.gr