» Δραστηριότητες του Β΄ Λυκείου της πόλης μας

Δραστηριότητες του Β΄ Λυκείου της πόλης μας

Λάβαμε από τον Λυκειάρχη του Β΄ Λυκείου της πόλης μας κ. Διονύση Βυθούλκα, επιστολή με την οποία αναφέρεται σε διάφορες δραστηριότητες του Λυκείου και με χαρά τις δημοσιεύουμε:

Α) Την Τρίτη 2/4/2019 είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να δεχθούμε την επίσκεψη της συμπολίτισσάς μας παραολυμπιονίκου Μαριαλένας Κορδαλή (χρυσό μετάλλιο στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο άθλημα bocchia) με τη συνοδεία της μητέρας της κας Τερζοπούλου.

Η πρόσκληση έγινε από τα μέλη της Βουλής των Εφήβων που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Ο Δ/ντής παρουσίασε την Μαριαλένα Κορδαλή και τα επιτεύγματά της στο σύνολο των μαθητών του σχολείου οι οποίοι την αντάμειψαν με το πιο ζεστό χειροκρότημά τους. Η μητέρα της αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν και η ίδια και η αθλήτρια και πριν αλλά και μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Βουλής των Εφήβων πήραν συνέντευξη από την Μαριαλένα και τη μητέρα της για περίπου μία ώρα καταγράφοντας με έκδηλο ενδιαφέρον και θαυμασμό τα κατορθώματα της Μαριαλένας αλλά και τις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει.

Θυμίζουμε ότι το κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Ραιδεστού όπου αθλούνται οι μαθητές της πόλης μας φέρει -και δίκαια-το όνομά της.

Ωστόσο, σήμερα είναι μεγάλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει για την εξεύρεση χώρου προπόνησης, πρόσβασης σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και η Αγία Βαρβάρα όπως και σχεδόν το σύνολο των πόλεων της χώρας δεν είναι φιλικές για τη μετακίνηση των ΑμεΑ.

Επίσης, παρά το ότι πέρασε μέσω των πανελληνίων εξετάσεων στο τμήμα Ψυχολογίας του ΦΠΨ Αθήνας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει γιατί δεν υπήρχε κατάλληλο μεταφορικό μέσο.

Σήμερα είναι παντρεμένη και μητέρα ενός χαριτωμένου και υγιέστατου αγοριού δυόμισι χρονών.

Της ευχόμαστε το καλύτερο για την ίδια και την οικογένειά της.

Θα επανέλθουμε σύντομα καθώς σχεδιάζουμε μια δράση -έκπληξη.

Β) Την Πέμπτη 28/3/2019 ομάδα μαθητών της Γ τάξης του σχολείου συνοδευόμενη από τον Δ/ντή του σχολείου συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου του περιοδικού ECONOMIST που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι εισηγήσεις πολλών και διακεκριμένων ομιλητών είχαν θέμα τα νέα επαγγέλματα και τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται για τη σύγχρονη αγορά εργασίας και η γλώσσα εργασίας ήταν η αγγλική.

Οι εισηγήσεις και ο διάλογος που ακολουθούσε μετά την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο προβληματισμό στους παρευρισκόμενους και διεύρυνε σημαντικά τους ορίζοντες των μαθητών μας.

Γ) Από την Δευτέρα 1/4 έως την Τετάρτη 3/4 τα τρία τμήματα της Γ τάξης του σχολείου με τη συνοδεία εκπαιδευτικών επισκέφθηκαν την γειτνιάζουσα φαρμακοβιομηχανία SPECIFAR.

Ήταν μια διδακτική επίσκεψη διαφορετική από τις άλλες που ενθουσίασε όλους :
γνωρίσαμε την γραμμή παραγωγής τηρώντας απαρέγκλιτα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της φαρμακοβιομηχανίας και στη συνέχεια ο Διευθυντής κος Τσιβεριώτης Παναγιώτης και οι συνεργάτες του διέθεσαν πολύ χρόνο για να εξηγήσουν την οργάνωση και λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας,τα μέτρα ασφαλείας και την αναγκαιότητά τους αλλά και για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών κυρίως σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μετά από δυόμισι ώρες ξενάγησης και συζήτησης όλοι φύγαμε απόλυτα ικανοποιημένοι και με πάμπολλα ερεθίσματα για επεξεργασία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δ/ντή κο Τσιβεριώτη και τους συνεργάτες του για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για επίσκεψη καθώς και τον πολύ χρόνο που μας διέθεσαν και την ευγενική φιλοξενία τους.

Θα επανέλθουμε του χρόνου με την επόμενη Γ τάξη.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!