Τιμητικός Έπαινος σε πατήρ και υιό Πρεντάκη, για παρουσίαση εργασίας τους, σε Πολιτιστικό Συνέδριο Κρητών

Το τριήμερο 5-6-7 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, στην αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, εδώ, καθώς και με τη συνδρομή του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής.

Το συνέδριο, που απ΄ ότι φαίνεται αποτελεί πλέον μια θεσμοθετημένη πολιτιστική και επιστημονική συνεύρεση αξιολόγησης και ερμηνείας του χθες, κατανόησης και επικαιροποίησης του σήμερα, αναζήτησης και σχεδιασμού του αύριο για το κρητικό πολιτιστικό κίνημα, χαιρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι κομμάτων, παρατάξεων και φορέων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε δώδεκα θεματικές ενότητες στις οποίες συμμετείχαν πάνω από πενήντα διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι κάλυψαν ένα ευρύτατο και πολυεπίπεδο φάσμα θεμάτων.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας κ. Παντελής Πρεντάκης, ο οποίος μαζί με τον νεότερο ομιλητή του συνεδρίου, τον γιο του Στέλιο Πρεντάκη, παρουσίασαν μια εργασία με τίτλο «Τα Στοιχεία του Μινωικού πολιτισμού».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παρουσίασή τους είχε ως κεντρικό στόχο να καταδείξει την προσφορά της εμπειρικής μαθηματικής επιστήμης και των εφαρμογών που συνεισέφεραν οι Μινωϊτες κατά την περίοδο 3000-1500 π.Χ., στην θεμελίωση των μαθηματικών εννοιών από τις μεγάλες αρχαίες μαθηματικές μορφές των Ευκλείδη και Διόφαντο, που υλοποιήθηκαν μετά το 300 π.Χ.

Η παρουσίαση τους ήταν τέτοια που οι διοργανωτές τη βράβευσαν με τιμητικό έπαινο. Συγχαρητήρια στους δύο συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στον Στέλιο, γιό του Προέδρου που είναι το μέλλον μας.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και τις τρεις ημέρες του συνεδρίου, πάντα με την ιδιαίτερη φιλοξενία των Κρητών κι όλοι μαζί πιασμένοι στο δικό τους «πεντοζάλι», κατάφεραν να δικαιολογήσουν τον τίτλο του συνεδρίου: «Κρήτη Χθες-Σήμερα-Αύριο»!

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την εργασία τους, η οποία δικαίως, ξεχώρισε και μοιραζόμαστε την τιμή που τους έγινε, σαν συντοπίτες τους…

………………………………..

……………………………….

………………………………