Η Εικόνα της Παναγίας του ΤΙΧΒΙΝ, ΔΕΝ θα φύγει τελικά και πιθανότατα θα παραμείνει στην πόλη μας για ΠΑΝΤΑ

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η Εικόνα της Παναγίας του ΤΙΧΒΙΝ της Ρωσίας, η οποία επρόκειτο την Παρασκευή 12 Απριλίου να ολοκληρώσει την παραμονή της στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, της πόλης μας, ΔΕΝ θα φύγει τελικά και πιθανότατα θα παραμείνει στην πόλη μας για ΠΑΝΤΑ.

Σύμφωνα με επίσημο πρόγραμμα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ώρες, στις 19:00΄ η ώρα, της Παρασκευής, επρόκειτο να γίνει  η “τελετή εναποθέσεως της ιεράς Εικόνος Παναγίας του ΤΙΧΒΙΝ στο κουβούκλιό της”, όμως το πρόγραμμα πλέον δεν ισχύει και πρόκειται να γίνει, πιθανότατα, ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ, αυτής στο “ΘΡΟΝΟ” (προσκυνητάρι) που βρίσκεται δεξιά, όπως εισερχόμεθα στον κυρίως ναό, εάν οι διαστάσεις του είναι ικανοποιητικές για να τοποθετηθεί σε αυτό.

Πάντως πληροφορηθήκαμε πως στο Ναό μεταφέρθηκε νέος “Θρόνος”.

Στο προσκυνητάρι σήμερα φιλοξενείται ο Τίμιος Σταυρός.

Η είσοδος των ατόμων στον Ι. Ναό θα είναι επιλεγμένη, αφού πρόκειται να καλεστούν στην τελετή υψηλοί παράγοντες πολιτειακοί, διπλωματικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί και άλλοι, τους οποίους μετά το πέρας της τελετής, θα δεξιωθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελος.

Η ευχάριστη εξέλιξη για τους πιστούς αλλά και την πόλη μας, της παραμονής της Ιεράς Εικόνας πιθανότατα για πάντα στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, είναι αποτέλεσμα των άοκνων προσπαθειών του Επισκόπου κ.κ. Αγαθάγγελου.

Υπολογίζετε πως η Αποστολική Διακονία θα εκδώσει, σύντομα Δελτίο τύπου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.