Το 4o Nηπιαγωγείο συμμετέχει στην δράση «Let΄s do it Greece»

Την Παρασκευή 5 Απριλίου το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποίησε περιβαλλοντική εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία για τον εθελοντισμό, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Για μια ακόμη χρονιά το «Let΄s do it Greece», η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική κινητοποίηση της χώρας και το «Νοιάζομαι και Δρω» το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη, οργάνωσαν την κοινή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και επίσημοι φορείς, έγιναν μια μεγάλη οικογένεια εθελοντών, καθώς όλη η εβδομάδα 1-7 Απριλίου ήταν αφιερωμένη στα σχολεία της πατρίδας μας στα οποία οργανώθηκαν αυτόνομα εντυπωσιακές δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες:
• Περιβάλλον
• Συνάνθρωπος
• Κοινότητα
• Φιλοζωία

Όλες αυτές οι ενέργειες προβλήθηκαν στα Μ.Μ.Ε. και δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δίνοντας το στίγμα τους επάνω στον πανελλαδικό χάρτη ώστε όλοι να μπορέσουν να βιώσουν την σημασία και αξία του εθελοντισμού.

Στο 4ο Νηπιαγωγείο, η δική μας εθελοντική σχολική δραστηριοποίηση αφορούσε το Περιβάλλον και περιελάμβανε την φύτευση αρωματικών φυτών και βοτάνων στην αυλή του σχολείου μας γιατί ξεκινώντας από το σχολείο συμβάλλουμε στην γενικότερη καλλιέργεια εθελοντισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης για τους μαθητές μας ώστε να αναπτύξουν την κατάλληλη συμπεριφορά και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Πολύτιμος βοηθός μας για την υλοποίηση της δράσης αυτής υπήρξε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης Σάββας ο οποίος από την πρώτη στιγμή φρόντισε τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και σωστά η προσπάθειά μας.

Ειδικό τεχνικό συνεργείο του Δήμου με υπεύθυνους τους κ. Πάλλη Χατζημουτάφη και Νίκο Κατιφεδένιο υπήρξαν συμπαραστάτες μας και φρόντισαν να γίνει στο χώρο η απαραίτητη προετοιμασία, μας προμήθευσαν με κατάλληλο εξοπλισμό και υλικά, όπως φυτά και εργαλεία, ενώ με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους μας καθοδήγησαν την ημέρα εκείνη με τον πιο σωστό και κατάλληλο τρόπο.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση των γονέων οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά την υποστήριξή τους δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά τους.

Ευχαριστούμε τους γονείς, τον Δήμο και όλους τους συνεργάτες τους. Μαζί μας συνέβαλαν ώστε να στείλουμε παντού ένα δυνατό μήνυμα για τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν όλους όσους ονειρευόμαστε για τα παιδιά μια θετική αλλαγή κι έναν καλύτερο κόσμο!

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου,
Μανωλάκη Μαρίζα
Τουφεγγοπούλου Μαρία
Μηλιώτη Άννα