Αρχαιολογικά ευρήματα κατά τις εργασίες του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας – Τι θα εκτεθεί στο Σταθμό

Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Β΄Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, την Κυριακή 7 Απριλίου το απόγευμα.

Καλεσμένη και ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Σβανά Ειρήνη, επιβλέπουσα των ανασκαφικών εργασιών των έργων του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας, με αντικείμενο τα αρχαιολογικά ευρήματα κατά τη διάρκεια των εκσκαφών και τι από αυτά θα εκτεθεί στο σταθμό που θα λειτουργήσει σε λίγους στην πλατεία Αγίας Ελεούσας.

Η κ. Σβανά με οπτικοακουστικό υλικό που εντυπωσίασε το ακροατήριο ήταν άκρως κατατοπιστική και ενημερωτική για τα ευρήματα αυτά.

Στο σταθμό θα εκτεθεί ένα κομμάτι πήλινου αγωγού, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, που βρέθηκε στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μεγ. Αλεξάνδρου.

Εικάζεται πως ο αγωγός είχε κατασκευαστεί τότε, προκειμένου να τροφοδοτεί, μαζί με άλλους, την Αρχαία Αθήνα με νερό, όπως και για να ποτίζει τις πέριξ της πόλης, καλλιέργειες.

Υπενθυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο του 2017, η εφημερίδα μας με άδεια της Διεύθυνσης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είχε επισκεφθεί το υπόγειο εργοτάξιο στην πλατεία και εκτός του φωτογραφικού που για πρώτη φόρα έβλεπε το φως της δημοσιότητας, είχε δημοσιεύσει την πιθανότητα για την έκθεση του συγκεκριμένου εκθέματος.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα του δημοσιεύματός μας.