Γερανός – κοντέϊνερς απομακρύνθηκαν από την πλατεία

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου, δύο τεράστια γερανοφόρα οχήματα έπιασαν δουλειά στην πλατεία της Παναγίας Ελεούσας.

Το ένα φόρτωσε, σε ένα επίσης μεγάλων διαστάσεων φορτηγό, τα κοντέϊνερς που επί χρόνια στο πάνω μέρος της πλατείας στέγαζαν τα γραφεία των υπευθύνων μηχανικών και προϊσταμένων του εργοταξίου του σταθμού του ΜΕΤΡΟ.

Όλα τα κοντέϊνερς από το σημείο αυτό απομακρύνθηκαν, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα πλακόστρωσης και σε αυτό το κομμάτι της πλατείας.

Το άλλο εξίσου τεραστίων διαστάσεων γερανοφόρο όχημα, ξήλωσε με αργότερους ρυθμούς τον γερανό που δέσποζε στην επιφάνεια της πλατείας και ήταν ορατός από σχεδόν ολόκληρη την πόλη μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αποκαθήλωση του γερανού ήταν δυσκολότερη εργασία, διότι υπήρχε ο σχετικά μέτριος άνεμος, που στα σαράντα περίπου μέτρα από το έδαφος ήταν σαφώς ισχυρότερος και στο κάθετο κομμάτι του, όπως και στο οριζόντιο, αναρριχήθηκαν εργαζόμενοι για να ξεβιδώσουν τα κομμάτια, σε συνθήκες άκρως επικίνδυνες.

Ο γερανός μετά από 6 χρόνια παρουσίας στην πλατεία αποκαθηλώθηκε πλήρως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΝΟΣ

Δημοσιεύουμε παρακάτω, φωτογραφίες με την έως εχθές 1η Απριλίου, εμφάνιση της πλατείας με τα κοντέϊνερς και το γερανό και τις εργασίες απομάκρυνσής τους, την Τρίτη 2 Απριλίου.