ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Οι δομές στην Αγ. Βαρβάρα που επισκέφτηκε η Δούρου λειτουργούν με απλήρωτους εργαζόμενους

Σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σημειώνει πώς οι δομές στην Αγ. Βαρβάρα που επισκέφτηκε η Περιφερειάρχης κα Δούρου, τη Δευτέρα 1η Απριλίου, λειτουργούν με απλήρωτους εργαζόμενους.

Αναλυτικά:

«Στον απόηχο της ημέρας και αφού η Περιφερειάρχης Αττικής εξήρε το έργο της περιφέρειας και το πόσο καλά λειτουργούν οι δομές (αλήθεια είναι), δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τους εργαζόμενους που είναι οι στυλοβάτες των δομών από πότε έχουν να πληρωθούν.

Γιατί αν τους ρωτούσε θα μάθαινε ότι αυτοί που αγόγγυστα προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ τρεις και τέσσερις μήνες!!!

Ίσως αν το έλεγαν να το έπαιρνε λόγω ημέρας για «πρωταπριλιάτικο ψέμα» αλλά δυστυχώς αποτελεί την ωμή αλήθεια και την πραγματικότητα.

Δεν είναι βέβαια πρωτόγνωρο το φαινόμενο της απληρωσιάς. Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, (ΒΣΣ – ΚΗΦΗ – Παιδικοί Σταθμοί κλπ) πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν μείνει απλήρωτοι «επί …μακρόν», με όλες τις επιπτώσεις που έχει αυτό στο να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν να προσφύγουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το μισθό τους.

Η Δημοτική και η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να κάνουν κοινωνική πολιτική και να φτιάχνουν το ανθρωπιστικό τους προφίλ στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων.

Η ένταξη των δομών στα οργανογράμματα των Δήμων, η μεταφορά των εργαζομένων στους Δήμους, η μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας δεν είναι αιτήματα είναι απαίτηση και αποτελεί μόνιμη και σταθερή λύση στο πρόβλημα»