Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην πόλη μας – Επισκέφτηκε ΚΗΦΗ, ΚΕΦΑ, Κοινωνικά Παντοπωλείο και Φαρμακείο, Γήπεδο Beach Volley κ.ά

Την πόλη μας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου με συνεργάτες της.

Σκοπός της επίσκεψής της, ήταν να δεί πως λειτουργούν οι κρίσιμες δομές που στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο μας, με βασική προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, που λειτουργούν με χρηματοδότηση, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, της Περιφέρειας.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΦΑ της παρουσίασαν χειροποίητες εργασίες των μελών της και τις χάρισαν ένα καραβάκι κατασκευασμένο από τα μέλη που συχνάζουν σε αυτό.

Εκτός τα παραπάνω προγραμματισμένα σημεία προς επίσκεψη, η κ. Δούρου δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη μας ανακοίνωσε στον Δήμαρχο κ. Καπλάνη που την υποδέχτηκε, πως θέλει να γνωρίσει την πόλη μας και να επισκεφτεί διάφορα σημεία της.

Βρέθηκαν λοιπόν στο Α΄ΚΑΠΗ της πόλης μας, στην οδό Καλατζάκου και η κ. Δούρου ξεναγήθηκε σε αυτό και πληροφορήθηκε τις δραστηριότητες που γίνονται καθημερινά σε αυτό.

Η ίδια συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρο Σχινά, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα Ισότητας, Νικολέττα Δανιά καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κατερίνα Κρητικού και Νεκτάριο Κορδή.

Εκτός από την επίσκεψη στα σημεία που λειτουργούν οι Κοινωνικές δομές στο Δήμο μας, ο κ. Καπλάνης την συνόδεψε στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Αγίας Ελεούσας.

Στη συνέχεια πήγαν στο γήπεδο beach Volley, σε καταστήματα της πλατείας, ενώ περπάτησαν σε  δρόμους της πόλης μας και αντάλλαξαν κουβέντες με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Η κ. Δούρου ικανοποιημένη από την δουλειά και τα αποτελέσματα που παράγονται σε κοινωνικό επίπεδο στην πόλη μας, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Στην Περιφέρεια Αττικής εδώ και 4.5 χρόνια, αθόρυβα και δυνατά, προχωράμε σε παρεμβάσεις που υφαίνουν το πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η χρηματοδότηση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και η δομή παροχής βασικών αγαθών, εδώ στην Αγία Βαρβάρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου.

«Δεν πρόκειται για αποσπασματικές ενέργειες. Αλλά για παρεμβάσεις που εντάσσονται σε συνολικό στρατηγικό πλαίσιο για την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα 55 Κέντρα Κοινότητας, τα 51 Κοινωνικά Παντοπωλεία δείχνουν το πώς η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας καταλαβαίνει τη δράση της», συνέχισε η ίδια.20 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τη λειτουργία 130 δομών.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εκδώσει πρόσκληση που αναφέρεται σε «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στη λειτουργία 130 δομών.

Πρόκειται για:

51 Κοινωνικά Παντοπωλεία-

18 Δομές Παροχής Συσσιτίου-

48 Κοινωνικά Φαρμακεία-

13 Κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια

2,2 εκατομμύρια ευρώ για 8 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Παράλληλα, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, 8 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) σε διάφορες περιοχές της Αττικής.