Ομιλία Καπλάνη: Ηγετική εμφάνιση μπροστά σε ένα απαιτητικό ακροατήριο

 

Με ανυπομονησία σαν εφημερίδα περιμέναμε να πραγματοποιηθεί η ομιλία του Δημάρχου κ. Καπλάνη το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”.

Την περιμέναμε για να έχουμε μια πρώτη εικόνα της δυναμικής του, απέναντι στους κύριους πολιτικούς  αντιπάλους του, για το αξίωμα του Δημάρχου κ.κ. Γιάγκα και Μίχο.

Τα πρώτα αυθόρμητα συμπεράσματα που αποκομίσαμε ήταν:

Πρωτοτυπία στην ομιλία του

Αμεσότητα με το ακροατήριο

Επικοινωνιακή άνεση

Χρήση του ΕΜΕΙΣ αντί του ΕΓΩ

Ο κόσμος λίγο πολύ ο ίδιος με τους άλλους δύο άλλους υποψήφιους, που είχαν πραγματοποιήσει ομιλίες στον ίδιο χώρο πριν από αυτόν.

Η πρωτοτυπία είχε να κάνει πως δεν χρησιμοποίησε το αναλόγιο αλλά κινήθηκε σε ολόκληρη τη σκηνή, αποκτώντας οικειότητα και αμεσότητα με τους παρευρισκόμενους.

Βεβαίως η ουσία δεν είναι πως μίλησε αλλά τι είπε.

Εξασφαλίσαμε την ομιλία του μετά το πέρας της και θα δημοσιεύσουμε παρακάτω αποσπάσματά της, για να βγάλετε κι εσείς τα συμπεράσματά σας.

Όσον αφορά τις παρουσίες στην ομιλία του. Πολλές, ειδικές, πολιτικές αλλά και με νόημα.

Παρόντες καταρχήν οι υπουργοί της Κυβέρνησης κ.κ. Βίτσας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ρήγας Ενόπλων Δυνάμεων και Τόσκας π. Δημόσιας Τάξης.

Επίσης ο π. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης και η Βουλευτής κ. Καφαντάρη.

Από τοπικό επίπεδο η παρουσία της κ. Πετσοπούλου Μαρίας (μέλος της Νομαρχιακής της Ν.Δ.), ήταν καταλυτική, η οποία με χθεσινό σχόλιο της, υποστηρίζει πως η ORIGINAL ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι στο πλευρό του Δημάρχου. Σχόλιο που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Τοπική Οργάνωση της Ν. Δ. η οποία υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μίχου.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας συμπολίτης μας κ. Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, εκπρόσωποι Φορέων της πόλης μας κ.ά.

Πριν την ομιλία του κ. Καπλάνη, οι επικεφαλής των συνδυασμών που συνεργάστηκαν με αυτόν του Δημάρχου, κ.κ. Γεωργιαννάκης και Νικητάκης εξήγησαν στους παρευρισκόμενους γιατί αποφάσισαν να κάνουν αυτή την συνεργασία.

Ο κ. Γεωργιαννάκης αναφέρθηκε στην βήμα – βήμα προσέγγιση που επιτεύχθηκε με βάση την ειλικρίνεια και από τις δύο πλευρές και την κοινή αντίληψη περί λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημείωσε πως στα τελευταία χρόνια επιτέλους έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο προϋπολογισμοί εφαρμόσιμοι και όχι πλασματικοί, όπως παλαιότερα.

Ο κ. Νικητάκης υποστήριξε πως στην απόφασή του να συνεργαστεί με τον κ. Καπλάνη, καθοριστικό ρόλο έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του κ. Δημάρχου προς το πρόσωπό του και η συνεχής ενημέρωση και επεξήγηση των θεμάτων όταν ο ίδιος είχε απορίες, αγόγγυστα και  ακούραστα.

“Ο κ. Καπλάνης είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του Δημάρχου της πόλης μας” κατέληξε στον χαιρετισμό του.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Καπλάνης παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του.

Συγκινητική ήταν όμως η στιγμή που ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε πως η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ανδρουλάκη, μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να μη συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές και την κάλεσε στο βήμα.

Η κ. Ανδρουλάκη φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε  τους συμπολίτες μας οι οποίοι συνεχώς την εξέλεγαν Δημοτική Σύμβουλο της πόλης μας και τον κ. Καπλάνη για την πολυετή καλή συνεργασία που είχαν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολλά παιδιά να ανεβαίνουν στη σκηνή και να ανοίγουν ένα ζωγραφισμένο πανό στο οποίο ήταν γραμμένο το σύνθημα του συνδυασμού “Η πόλη μας είναι η ζωή μας”.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ