Καθημερινή αύξηση της αναγνωσιμότητάς της, παρουσιάζει η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”

Όταν τον Ιούνιο του 2014, εφημερίδα μας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” μεταπήδησε ύστερα από 36 χρόνια συνεχούς έκδοσης, από την έντυπη μορφή της σε ηλεκτρονική, ορισμένοι “συνάδελφοι” το ερμήνευσαν λανθασμένα και το αντιμετώπισαν ειρωνικά, με σχόλια του τύπου η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” τελείωσε, δεν έχει τίποτα πλέον να προσφέρει στην ενημέρωση και άλλα τέτοια, γι΄αυτό περνάει στο διαδίκτυο.

Όσοι έδωσαν τότε αυτή την ερμηνεία, πέντε χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή “τρώνε την σκόνη μας”, όσον αφορά την αναγνωσιμότητα που έχουμε και με την ηλεκτρονική μας μορφή.

Δεν κατάλαβαν τότε ορισμένοι πως το μέλλον είχε έρθει.

Πως το μέλλον της ενημέρωσης και της επικοινωνίας ήταν πλέον διαδικτυακό.

Συνεχίζουν ορισμένες εφημερίδες να κυκλοφορούν και να ρίχνουν το βάρος τους στην έντυπη μορφή και αυτό διότι αποζητούν κέρδη μέσα από τις διαφημίσεις που φιλοξενούν στις σελίδες τους, πρώτον και κατά δεύτερο λόγο, η ηλεκτρονική μορφή είναι περισσότερο απαιτητική δουλειά από το χαρτί, διότι:

Καθημερινά χρειάζονται ειδήσεις.

Καθημερινά χρειάζονται φωτογραφίες.

Καθημερινά χρειάζεται εγρήγορση, αμεσότητα, εγκυρότητα, διασταύρωση της είδησης σε ελάχιστο χρόνο, εκτίμηση της κατάστασης και σωστή κρίση.

Στην ηλεκτρονική εφημερίδα δεν έχεις την πολυτέλεια του ύστερα, του μετά, του αργότερα.

Στην ηλεκτρονική εφημερίδα η είδηση ανεβαίνει ΤΩΡΑ!!!

Αυτά αφορούν εμάς.

Τι κερδίζει όμως ο αναγνώστης από την ηλεκτρονική εφημερίδα;

Στην ηλεκτρονική εφημερίδα δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει ΑΜΕΣΟΣ σχολιασμός, προτάσεις και απαντήσεις επί ενός θέματος την ίδια στιγμή, από τον καθένα. Δεν χρειάζεται να περάσει ένας μήνας ή και περισσότερο χρονικό διάστημα για να πει κάποιος την άποψη του και να τη δει τυπωμένη, όταν πλέον ένα γεγονός θα έχει ξεχαστεί, δεν θα είναι στην επικαιρότητα πλέον ή θα είναι αδιάφορο ή τετελεσμένο.

Όταν λοιπόν πριν πέντε χρόνια η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” πήρε ηλεκτρονική μορφή από έντυπη, στην πραγματικότητα έκανε ένα άλμα προς το μέλλον και την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της.

Αυτό το έχουν εκτιμήσει οι χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως και την επιβραβεύουν διαβάζοντας την καθημερινά, με ανοδική τάση ως προς την αναγνωσιμότητα που αποδεικνύουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία  της εταιρείας που κάνει αυτές τις μετρήσεις.

Μετρήσεις που γίνονται αυτόματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είναι αναδιαμφησβήτητα τα στοιχεία που παραθέτουν.

Όταν περάσαμε στην ηλεκτρονική μορφή, εκείνοι που μας διάβαζαν στο διαδίκτυο ήταν λιγότεροι από εκείνους που μας διάβαζαν με την παλαιότερη έντυπη μορφή μας.

Σήμερα αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και υπερήφανοι, διότι καθημερινά οι αναγνώστες οι οποίοι επισκέπτονται το διαδίκτυο και ενημερώνονται από την “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” για όσα συμβαίνουν, κυρίως στην πόλη μας, αυξάνονται καθημερινά.

ΕΓΚΑΙΡΑ, ΕΓΚΥΡΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τους πίνακες που δείχνουν τον καθημερινό μέσον όρο επισκέψεων και ανάγνωσης της εφημερίδας μας,  την εβδομάδα 18 – 24 Μαρτίου 2019 και παράλληλα δημοσιεύουμε την αντίστοιχη εβδομάδα του 2018, για να κάνετε τις εκτιμήσεις σας.