» Η Βουλευτής κ. Καφαντάρη στο Δήμο μας – Έφυγε με πακέτο αιτημάτων που της έθεσε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης

Η Βουλευτής κ. Καφαντάρη στο Δήμο μας – Έφυγε με πακέτο αιτημάτων που της έθεσε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη συνοδευόμενη από την συντονίστρια της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος κ. Τασούλα Πετράκου  (πιθανότατα υπ. Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου) και άλλα στελέχη της πόλης μας, επισκέφθηκε τη Δημαρχία το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη.

Στη συνάντηση και τη συζήτηση που ακολούθησε παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Παγουρτζής, Διευθυντές διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου και άλλα στελέχη.

Ο κ. Καπλάνης έθεσε στην κ. Καφαντάρη μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την πόλη μας και για διάφορους λόγους χρονοτριβεί η λύση τους.

Έκανε αναφορά στα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν την ολοκλήρωση των εργασιών που υπολείπονται για να ανοίξει η γέφυρα της Στεφ. Σαράφη, ενώ ζήτησε από την κ. Βουλευτή να βοηθήσει την προσπάθεια του Δήμου προκειμένου το κτήριο της Εργατικής Εστίας που βρίσκεται στα σύνορα με τον Κορυδαλλό, αλλά εντός των ορίων του Δήμου μας, να μεταβιβαστεί στην Αγία Βαρβάρα προκειμένου σε αυτό να στεγαστεί  και να λειτουργήσει Γηροκομείο.

Ο κ. Καπλάνης έθεσε το θέμα του Νοσοκομείου και της αναβάθμισής του, αφού είναι φανερή η έλλειψή του για τους κατοίκους της περιοχής.

Επίσης την ενημέρωσε για την μη ύπαρξη Οικογενειακών Γιατρών για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ στο Δήμο μας και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ακόμα και γνωστοποίησε ο κ. Δήμαρχος στην κ. Βουλευτή, είναι αυτό των οφειλών κατοίκων της πόλης μας σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και άλλους Οργανισμούς όπου χρειάζεται να γίνουν ρυθμίσεις, για εκείνους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους.

Η κ. Καφαντάρη ήταν καθησυχαστική στην ανησυχία των κατοίκων, που της μετέφερε ο κ. Καπλάνης, σχετικά με τα τρία ακίνητα του Δήμου που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Υπερταμείου (Κλειστό Γυμναστήριο, Βρεφονηπιακός Σταθμός “ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ” και χώρος ΚΗΦΗ), δηλώνοντας πως ακίνητα με τέτοιες χρήσεις δεν κινδυνεύουν να παραχωρηθούν σε τρίτους.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί το γήπεδο της πόλης μας.

Ο κ. Καπλάνης την ενημέρωσε για την πορεία των έργων που γίνονται αυτό το διάστημα στο γήπεδο στα Ριμινίτικα, ενώ ακούστηκε και το ενδεχόμενο εκτός των εξεδρών, να αποκτήσει και ταρτάν για κλασικό αθλητισμό, αρκεί να βρεθεί η χρηματοδοτική πηγή, πράγμα όχι απίθανο, εάν αξιοποιηθούν διάφορα προγράμματα που υπάρχουν.

Ο κ. Δήμαρχος επίσης την ενημέρωσε σχετικά με την καθυστέρηση  που υπάρχει στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό, όσον αφορά τις συγκοινωνίες, με την λειτουργία του ΜΕΤΡΟ και το άνοιγμα της Γέφυρας. Ο ΟΑΣΑ έχει χάσει πολύτιμο χρόνο σε αυτό το θέμα και εάν δεν υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, κατέληξε.

Ο κ. Δήμαρχος έθεσε στην Καφαντάρη αρκετά ζητήματα ακόμα.

Ένα από αυτά είχε να κάνει με τη χρηματοδότηση με το ποσόν του ενός εκατομμυρίου, διακοσίων χιλιάδων ευρώ για την απαλλοτρίωση των ακινήτων πίσω από τη Δημαρχία, στην οδό Πλατή, για την κατασκευή πάρκινγκ, προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και των οδηγών που θα πηγαίνουν στο σταθμό του Μετρό στην πλατεία.

Η Βουλευτής κρατούσε σημειώσεις στα αιτήματα που τις έβαζε ο κ. Καπλάνης, ενώ διαφωτιστικές ήταν οι παρεμβάσεις και των υπόλοιπων που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Η κ. Καφαντάρη δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει στο μέτρο του δυνατού να προωθήσει τα θέματα και ζητήματα που της έθεσε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης.

Η κ. Καφαντάρη  είναι από τις εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχει επισκεφθεί την πόλη μας αρκετές φορές και έχει σφαιρική άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Ελπίζουμε η παρουσία της στη Δημαρχία και η πληρέστερη ενημέρωση που έλαβε από τον κ. Δήμαρχο να την βοηθήσουν  να έχει αποτελέσματα στις προσπάθειες που υποσχέθηκε πως θα κάνει, για όσα αναφέρθηκαν.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!