» Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια – Ο Δήμος μας υπεύθυνος για μέτρα προστασίας εντός των ορίων του

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια – Ο Δήμος μας υπεύθυνος για μέτρα προστασίας εντός των ορίων του

Τέλος Μαρτίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλους του Δήμους, σε υπερτοπικής σημασίας σημεία, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές – εστίες των Δήμων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών νοσημάτων μέσω κουνουπιών – διαβιβαστών σε όλη την Επικράτεια.

Παράλληλα οι Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, με σχετικά έγγραφα ενημέρωσαν για λήψη μέτρων αποφυγής εστιών ανάπτυξης κουνουπιών τους δήμους, όπου διαπιστώθηκαν συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη κουνουπιών εντός του αστικού ιστού και στρατόπεδα, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, αγροτικούς κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, τοπικές επιχειρήσεις κ.λπ.

Στο Δήμο μας ακόμα δεν έχουμε πληροφορηθεί ανάλογη δραστηριότητα, έως σήμερα. Εάν δεν πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ο ψεκασμός, τότε θα είναι αργά αφού οι προνύμφες θα έχουν μεταμορφωθεί σε κουνούπια…

Ορισμένα σημεία που πρέπει να γίνει ψεκασμός απαραίτητα είναι στα ‘Αλση και Πάρκα της πόλης μας, σε πλατείες, λιμνούλες συντριβάνια κ.ά σημεία που υπάρχουν νερά που ευνοούν την αναπαραγωγή των κουνουπιών.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!