Ο συμπολίτης μας κ. Παπανικολάου ζητά απαντήσεις από τον κ. Μίχο

Δημοσιεύσαμε εχθές απάντηση – άρθρο του υπ. Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, σε εκείνο του συμπολίτη μας κ. Πλαστήρα που δημοσιεύσαμε την προηγούμενη, με τίτλο:”ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ από τον κ. Μίχο!”, σχετικό με τα ποσά που διατέθηκαν κατά τα έτη 2007 – 2008, για τους παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, από την κρατική επιχορήγηση.

Ο κ. Μίχος με έντονους χαρακτηρισμούς, αισθανόμενος συκοφαντημένος, απάντησε, χαρακτηρίζοντας εφημερίδα της πόλης μας και συμπολίτες μας ως “ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ”. Συμπληρώνοντας:  “Όλα όμως έχουν τα όριά τους. Παρότι δεν ήταν στις προθέσεις μου και λυπούμαι που θα το κάνω, την απάντηση στους άθλιους σκευωρούς και συκοφάντες θα τη δώσει η Δικαιοσύνη”.

Εξαιτίας της απάντησης του κ. Μίχου, ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Παπανικολάου, έκανε τον παρακάτω σχολιασμό, κάτω από την ανάρτηση της εφημερίδας μας: 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

“Το 62362 δημοσίευμα της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ της 22/1/2019 αναφέρεται στην αιτιολόγηση που ζητάει από το Δήμο μας η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών για διαφορές που προέκυψαν στην ανάλωση των ποσών των κρατικών επιχορηγήσεων που έλαβε ο Δήμος μας για τα έτη 2007 και 2008 και αφορούσαν την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των παιδικών σταθμών , αλλά εκείνος δεν απέδωσε σε αυτούς , ολόκληρο το ποσόν …. αλλά κατανάλωσε μέρος του για την κάλυψη δικών του δαπανών ………..

Αυτό το θέμα , δυό μήνες μετά , έχει , με δημοσιεύματα του τέως και υποψηφίου Δημάρχου , επανέλθει στην επικαιρότητα , αφού έχει κατ’ επανάληψη διαστρεβλωθεί ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

Αρχικά, αν και η Δ/νση Ελέγχων αναφέρει πως η διαφορά καταναλώθηκε από το Δήμο στην κάλυψη δικών του δαπανών, ο τέως τοποθετήθηκε για το ζήτημα γράφοντας … κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν έλειψε ούτε πενηνταράκι … μα δεν είπε ΚΑΝΕΝΑΣ πως έλειψε …

Το θέμα επανήλθε με ένα σπάνιας ομορφιάς λιβελογράφημα του τέως Δημάρχου , με το οποίο επιτίθεται σε μια τοπική εφημερίδα αλλά και σε κάποια αόριστη και ανώνυμη συμμορία, πως γράφουν και λένε ψέμματα εις βάρος του. Στο ίδιο κείμενο προσπαθεί με απίθανες προσθαφαιρέσεις να αντικρούσει αυτό που προαναφέρθηκε (την ανάλωση μέρους της επιχορήγησης για τους παιδικούς σταθμούς , για κάλυψη άλλων δαπανών ) .

Αυτά τα ποσά που προσθαφαιρεί στο κείμενό του, είναι, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται , συνειδητά εκ μέρους του αναληθή, αφού είχε τα ακριβή ποσά και χτες κοινοποίησε φωτογραφία της πρώτης σελίδας του εγγράφου, το οποίο στη δεύτερη σελίδα του, γράφει τα σωστά ποσά.

Προσπαθεί ΑΔΙΚΩΣ μια πολιτική διαφορά να την κάνει προσωπική. Γι αυτό και για άλλη μία φορά ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία προσωπική διαφορά ή διένεξη μαζί του, τουλάχιστον εκ μέρους μου.

Η διαφορά μας είναι καθαρά πολιτική.

Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ να χρησιμοποιήσει τη διετία 2007 – 2008, σημαντικό τμήμα της κρατικής επιχορήγησης για τους παιδικούς σταθμούς, στην κάλυψη άλλων αναγκών του Δήμου.

Εγώ θεωρώντας τις δαπάνες για την παιδεία (έστω και την προσχολική ) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ , αρνούμαι, χωρίς να ξέρω τι δαπάνες καλύφτηκαν, να θεωρήσω αυτή του την επιλογή ορθή. Ξέρω πως δε μπορώ να κάνω τίποτε πλέον γι αυτό, αλλά εν όψει των προσεχών εκλογών πιστεύω πως είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε, οι συμπολίτες μου και εγώ, πως ιεραρχεί στην πράξη τις προτεραιότητες ο πρώην και υποψήφιος Δήμαρχος.

Υπήρξαν απαντήσεις (σε δύο τοπικές εφημερίδες), στις οποίες επισημάνθηκαν τα ηθελημένα λάθη του, στηλιτεύτηκε η αήθης επίθεσή του και δόθηκαν πάλι το έγγραφο με τα σωστά ποσά και το έγγραφο της Δ/νσης Ελέγχων.

Αυτό, τον εξαγρίωσε περισσότερο. Στην τελευταία απάντησή του επισυνάπτει την πρώτη σελίδα εγγράφου, όπου αναφέρεται πως οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς κονδυλίων, σε άλλους σκοπούς , αλλά μέχρι εκεί. Ούτε αναγνωρίζει τα ποσά που αναφέρει το ίδιο έγγραφο, για το Δήμο μας, στη δεύτερη σελίδα του, ούτε μας λέει σε ποιούς σκοπούς χρησιμοποίησε, όσα δεν έδωσε στους σταθμούς. Ταυτόχρονα προαναγγέλει μηνύσεις κατά όσων “αδίκως και εντέχνως” προσπαθούν να τον πλήξουν ηθικά, διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες, ώστε να μην επανεκλεγεί Δήμαρχος.

Απάντηση σε αυτό που ρωτάει η Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων, ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ.

Εγώ συνεχίζω να διαφωνώ μαζί του και ως απλός πολίτης της Αγίας Βαρβάρας εξακολουθώ να πιστεύω πως ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ έχει διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ …

Η υποχρέωσή του αυτή είναι αυτονόητη. Αυτό δεν αποτελεί κανενός είδους επίθεση εναντίον του αλλά είναι απλά στήριξη της διαφάνειας που πρέπει να υπάρχει, στη διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων. ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΥΤΕ ΑΦΗΣΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ Ή ΣΠΑΤΑΛΗ Ή ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Αφού δημοσιοποιήθηκε η διενέργεια του ελέγχου, θέλω να ξέρω την απάντηση στο υποβληθέν ερώτημα.

Αν απαγορεύεται να το μάθω … ας μου πει κάποιος …

Σταμάτα να ρωτάς. Απαγορεύεται να ξέρεις.

Ας μου το πει ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος, δικηγόρος είναι … ξέρει τους νόμους”.