«Γωνιές ανακύκλωσης» σε σχολεία του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη

Καλαίσθητες κατασκευές που βοηθούν στην ιδέα της ανακύκλωσης, τοποθέτησε ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη, σε Σχολεία του.

Μοναδική μας απορία είναι πως θα λειτουργεί το αποστραγγιστικό σύστημα του κηπάριου που υπάρχει πάνω από την κατασκευή. Φοβόμαστε πως θα πλημμυρίζει όταν βρέχει και οι λάσπες θα περιχύνονται γύρω – γύρω και στο τέλος θα σκουριάσει. Πιστεύουμε πως πρέπει να τοποθετηθούν οι κατασκευές αυτές σε καλυμμένα σημεία.

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή του Δημάρχου του κοντινού μας Δήμου κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, με σχετικές φωτογραφίες:

Εδώ και λίγες μέρες, 10 ειδικές κατασκευές – «γωνιές ανακύκλωσης» τοποθετήθηκαν και λειτουργούν σε σχολεία του Δήμου μας.

Οι ειδικές αυτές καλλωπιστικές κατασκευές λειτουργούν ως περίβλημα τεσσάρων θέσεων κάδων 240lt. Οι «γωνιές ανακύκλωσης» είναι καλαίσθητες και περιλαμβάνουν κατάλληλο χώρο για φύτευση λουλουδιών, κλειδώνουν και είναι κατασκευασμένες από μέταλλο και μπετόν ώστε να προστατεύονται από φθορές, κλοπές ή καιρικά φαινόμενα.

Τα «ρεύματα» ανακύκλωσης που έχουμε επιλέξει είναι το χαρτί, το πλαστικό, αλουμίνιο – μέταλλο και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Το πρόγραμμα διαλογής «στην πηγή» που ξεκινήσαμε στα σχολεία, θα συνδυασθεί και με δράσεις εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης σε μαθητές και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Με δράσεις τέτοιου περιεχομένου επιδιώκουμε οι μαθητές ν’ αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και ν’ αντιληφθούν έγκαιρα τη μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης στην πηγή.

Αυτό είναι το «αύριο» στη διαχείριση των απορριμμάτων, αν θέλουμε όλοι να ζούμε σε ανθρώπινες και σύγχρονες πόλεις. Και σε αυτό το «αύριο», πρωταγωνιστές θα είναι οι σημερινοί νέοι.

Γιώργος Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη