Λάμπρος Μίχος: “Συμμορία Λάσπης – Πράξη 2η”

Εχθές δημοσιεύσαμε άρθρο του κ. Μιχάλη Πλαστήρα, με τίτλο “ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ από τον κ. Μίχο!” και το οποίο είχε να κάνει με το ποσόν της κρατικής επιχορήγησης για τους παιδικούς σταθμούς για τα έτη 2007 -2008.

Ο υπ. Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος εμφανώς ενοχλημένος από το άρθρο του κ. Πλαστήρα, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, δίνει τις δικές του εξηγήσεις, για όσα ο κ. Πλαστήρας του καταλογίζει.

Επειδή η εφημερίδα μας φιλοξένησε το άρθρο του κ. Πλαστήρα αισθάνεται την υποχρέωση να δημοσιεύσει την απάντηση του κ. Λάμπρου Μίχου, έστω και αντιγράφοντας την από την ιστοσελίδα του, επειδή επιπλέον διευκρινίζει σε σχόλιό του, κάτω από την ανάρτησή του, πως δεν συμπεριλαμβάνει την εφημερίδα μας, στην όποια  “ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΑΣΠΗΣ”, εννοεί.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

“ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΑΣΠΗΣ-ΠΡΑΞΗ 2Η
Απευθύνομαι στην κοινωνία και όχι στους μαφιόζους. Χρησιμοποιώ αυτό τον χαρακτηρισμό γιατί μαφιόζικες είναι οι πρακτικές των μελών της συμμορίας που άρχισαν ένα-ένα να βγαίνουν στο ξέφωτο. Αρχικά δημοσίευσαν δύο έγγραφα. Στο ένα, ελεγκτική αρχή ζητούσε από το δήμο να ενημερωθεί σε ποιες άλλες υπηρεσίες του δήμου πήγαν χρήματα που προορίζονταν αλλά δεν δόθηκαν όλα στους παιδικούς σταθμούς, τα έτη 2007 και 2008. Ο δήμος απάντησε με στοιχεία ότι διατέθηκαν για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και όχι μόνο όσα προορίζονταν και δεν δόθηκαν αλλά πολύ περισσότερα (στις 890.000 ευρώ, τα λογαριάζει). Τα μέλη της συμμορίας άρχισαν να δημοσιοποιούν ερωτήματα του τύπου: που πήγαν τα λεφτά κε Μίχο; Υπονοώντας διασπάθιση χρημάτων. Κανείς δεν με είχε ρωτήσει, το έγγραφο ρωτούσε σαφώς σε ποιες άλλες υπηρεσίες του δήμου πήγαν τα χρήματα και ο δήμος που είχε ρωτηθεί είχε απαντήσει με στοιχεία. Οι μαφιόζοι επέμεναν και με οδήγησαν, χρησιμοποιώντας τα έγγραφά τους, να μιλήσω για συμμορία λάσπης, σε άρθρο μου με τίτλο “συμμορία λάσπης”. Οι μαφιόζοι επανήλθαν εμφανίζοντας αποσπάσματα από ένα υπηρεσιακό έγγραφο και συνεχίζουν να διατυπώνουν το ερώτημα που πήγαν τα λεφτά κε Μίχο.

Άλlος γράφοντας, άλλος δημοσιεύοντας και άλλος σχολιάζοντας. Εμένα κανένας, κανένα έγγραφο και καμία υπηρεσία δεν με έχει ρωτήσει, ούτε με έχει κατηγορήσει, ούτε έχει διανοηθεί να με κατηγορήσει για τίποτα, στα 37 χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά. Αυτοί όμως τώρα είναι υπόλογοι γιατί μου προσάπτουν, εξακολουθητικά, κατηγορία, βαρύτατα συκοφαντική, εμμέσως βέβαια, με πονηρή διατύπωση και με ερωτηματικά, με προφανή σκοπό να μειώσουν την απήχησή μου στην κοινή γνώμη, να με σπιλώσουν, να τραυματίσουν την ηθική μου ακεραιότητα και να με βλάψουν πολιτικά ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Εγώ και οι συνεργάτες μου συζητούμε με το λαό της πόλης, σε ανοιχτές συγκεντρώσεις για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Εκείνοι, σε κλειστές συσκέψεις συνωμοτούν δίνοντας μάχες οπισθοφυλακής. Όλα όμως έχουν τα όριά τους. Παρότι δεν ήταν στις προθέσεις μου και λυπούμαι που θα το κάνω, την απάντηση στους άθλιους σκευωρούς και συκοφάντες θα τη δώσει η Δικαιοσύνη.

[Παραθέτω παρακάτω το απόσπασμα που απόκοψε η συμμορία από το πρόσφατο έγγραφο που δημοσιοποίησε για να φανεί ο δόλος της]