Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού την “Απελευθέρωση των Ιωαννίνων”

Με αμείωτο ενδιαφέρον καθ όλην τη διάρκεια, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, παρακολούθησαν την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης μας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” σχετικά με την 106η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, από τον Τούρκικο ζυγό, που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου τους .

Η εκδήλωση που επιμελήθηκε η κ. Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου, περιείχε οπτικοακουστικό υλικό από το Πολεμικό Μουσείο και άλλες πηγές και απέσπασε τα συγχαρητήρια των δασκάλων και των γονέων που την παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές.

Υπήρξαν παρεμβάσεις από τον συγγραφέα κ. Ευθύμιο Ρέντζιο, πολύ καλό γνώστη των γεγονότων εκείνων των ιστορικών ημερών και αναγνώστηκαν αποσπάσματα από δημοσιεύματα του τύπου εκείνης της εποχής και από βιβλία που έχουν γραφτεί σχετικά.

Επίσης έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών, που έχουν γραφτεί για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Σε κάποιο σημείο της εκδήλωσης δύο μαθητές του σχολείου χόρεψαν εξαιρετικό ΤΣΑΜΙΚΟ, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συμμαθητών τους, αλλά και των μεγαλύτερων παρισταμένων. Ο ένας εξ αυτών παρακολουθεί μάλιστα μαθήματα χορού στα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών και ήταν ζωντανό παράδειγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται σε αυτά.

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν οι παριστάμενοι, μικροί και μεγάλοι, από την απαγγελία ποιήματος, από τον συμπολίτη μας ΑμεΑ κ. Σωτήρη Σακελαρίου, ο οποίος με ξεχωριστό πάθος το έπραξε. Για πολλά λεπτά της ώρας όρθιοι όλοι τον χειροκροτούσαν με ιδιαίτερη ένταση μάλιστα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης για τη συμμετοχή του. Τέτοια παραδείγματα που δείχνουν τη δύναμη της ψυχής, πρέπει να γίνουν φάροι και οδηγοί μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες της προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Νίκης Σιαραμπή, προς τη Διευθύντρια του Σχολείου που τους φιλοξένησε, όπως και προς το Σύλλογο Γονέων που είχε την πρωτοβουλία για την παρουσίαση της, στους μαθητές του Σχολείου.