Οι Δήμοι οφείλουν να προβούν στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες πως ο Δήμος πρέπει αυτή την εποχή να κάνει τους απαραίτητους ψεκασμούς προνυμφοκτονίας, σε σημεία που υπάρχουν νερά, όπως συντριβάνια, λιμνούλες και όπου αλλού οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη  κουνουπιών.

Θυμόμαστε πέρσι το πρόβλημα που αντιμετώπισε η χώρα με τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταφέρεται από τσιμπήματα κουνουπιών με επικίνδυνες καταστάσεις για ανθρώπους και ζώα.

Η Αντιπεριφέρεια έχει ξεκινήσει προνυμφοκτονίες σε περιφερειακά σημεία, αλλά οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα του Δήμου τους.

Σε ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών ενημερώνει για την έναρξη του προγράμματος στην καταπολέμηση των κουνουπιών στη Δυτική Αθήνα για την καινούργια χρονιά.

Για το 2019 σας ενημερώνουμε ότι:

Η αρμόδια Δ/νση Υγειονομικού ελέγχου έχει ενημερώσει- από το Νοέμβριο του 2018- τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ότι οι ίδιοι οφείλουν να προβούν στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, την εξυγίανση του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση των δημοτών και όπου κρίνεται αναγκαίο την υλοποίηση συμπληρωματικών έργων προνυμφοκτονίας, παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια.