Με παρέμβαση Εισαγγελέα, απομακρύνθηκαν δύο σκύλοι (ο ένας νεκρός), από ταράτσα σπιτιού

Μετά από καταγγελία φιλόζωων, την κινητοποίηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, της Εισαγγελίας Αθήνας, της αστυνομίας και του ΔΙΚΕΠΑΖ έγινε έφοδος σε ταράτσα σπιτιού, στην πόλη μας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος ενημερώθηκε προ ημερών για την ύπαρξη δύο κακοποιημένων σκύλων, πιτ μπουλ, σε ταράτσα στην παραπάνω οδό, ενδιαφέρθηκε αμέσως αλλά χρειάστηκε εισαγγελική παρουσία την Παρασκευή το πρωί, για να εισέλθουν άνδρες της ΕΛΑΣ και να τα απομακρύνουν.

Στην ταράτσα βρέθηκαν αλυσοδεμένα και σκελετωμένα ένα νεκρό ζώο και ένα ζωντανό σε τραγική κατάσταση.

Το ζωντανό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου αμέσως το παρέλαβε ομάδα γιατρών και νοσηλευτών για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το άτυχο έως σήμερα ζώο, έτυχε των περιποιήσεων των γιατρών και φαίνεται να έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και να αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα, σημάδια ευνοϊκά για την επιβίωσή του.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της προέδρου του φιλοζωικού σωματείου Αγίας Βαρβάρας κ. Αθηνάς Σιδερά, σχετικά με το ιστορικό του θέματος:

Την Τετάρτη 13/03/2019 το πρωί ενημερώθηκα με μήνυμα και τηλέφωνο για τον θάνατο ενός σκύλου ο οποίος ήταν δεμένος σε ταράτσα και όλη τη νύχτα ακουγόταν να κλαίει.. όπως έμαθα πρόκειται για οικογένεια Ρομά που μένει στην Αγία Βαρβάρα και ήρθαν στην γειτονιά πριν 2-3 μήνες σαν ενοικιαστές με τα δύο σκυλιά που είχαν δεμένα στην ταράτσα και ένα μικρότερο μαύρου χρώματος που δεν βλέπουν συχνά.. το πρωί οι γείτονες εκτός απο εμάς ενημέρωσαν και την αστυνομία η οποία πήγε αλλά δεν τους άνοιξαν και έφυγαν..το πρωί της Τετάρτης εκτύπωσα την φωτογραφία του νεκρού σκύλου ο οποίος φαίνεται να έχει πεθάνει απο ασιτία λόγω του σκελετωμενου σώματος του και πήγα η ίδια στο τμήμα για να το καταγγείλω δίνοντας τους την φωτογραφία και εξηγώντας τους ότι πρέπει να ενημερώσουν τον εισαγγελέα για να πάρουμε το σκυλί για νεκροψία, η οποία πρέπει να γίνει από δημόσιο κτηνίατρο για να είναι έγκυρη. Φυσικά ενημερώθηκε και ο υπεύθυνος του Δήμου με προσωπικό μήνυμα και τις φωτογραφίες του ζώου..

Επίσης τους ενημέρωσα οτι υπάρχει και άλλο σκυλί στην ταράτσα δεμένο στο κάγκελο που δείχνει σκελετωμενο επίσης και είναι ακόμη ζωντανό και τους παρακάλεσα να βιαστούν γιατί κινδυνεύει να πεθάνει από ώρα σε ώρα..μου απάντησαν οτι θα μιλήσουν με την εισαγγελέα προστασίας ζώων και θα κάνουν όλες τις διαδικασίες για να πάρουμε τα ζώα..το μεσημέρι της Τετάρτης πήρα τηλέφωνο στο τμήμα και μου είπαν ότι έχουν ενημερώσει την εισαγγελέα και περιμένουν εντολές..το ίδιο απόγευμα πήγα η ίδια και τους ρώτησα τι έχει γίνει και μίλησα και με τον διοικητή του τμήματος ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι αύριο το πρωί θα πάνε με δικαστική λειτουργό και θα τα κατασχέσουν..του έδειξα φωτογραφίες του ζώου που κινδυνεύει και έδειξε συγκλονισμένος από την κατάσταση τους..το πρωί της Πέμπτης 14/03/2019 πήρα τηλέφωνο ξανά και μου απάντησαν το ίδιο, ότι περιμένουν δικαστική υπάλληλο για να μπορέσουν να κάνουν την κατάσχεση..επικοινώνησαν και με τον Δήμο οι οποίοι δήλωσαν αδυναμία μεταφοράς με υπηρεσιακό όχημα των ζώων στο Δικεπαζ και εν ολίγοις οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν σε αυτό το θέμα.. Απελπισμένη πήρα η ίδια την εισαγγελέα προστασίας ζώων και της ζήτησα να επισπεύσει την διαδικασία γιατί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το ζωάκι που είναι ακόμη ζωντανό και υποφέρει και μου απάντησε ότι θα κανονίσει ραντεβού με δικαστικό υπάλληλο το συντομότερο δυνατόν..την Πέμπτη το απόγευμα απελπισμένη και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση πήγα ξανά στο τμήμα όπου με ενημέρωσαν ότι κανόνισαν ραντεβού με τον δικαστικό υπάλληλο αύριο το πρωί .. δεύτερη ημέρα χαμένη και όλοι δείχνουν πλήρη αδιαφορία αν θα καταφέρει να επιβιώσει το δεμένο και σκελετωμενο σκυλί στην καταιγίδα που ξέσπασε την νύχτα ..

Η Παρασκευή με βρίσκει άγρυπνη κλαίγοντας από τoν πόνο που νιώθω για το ζωάκι που βασανίζεται νηστικό και δεμένο μέσα στην καταιγίδα και περιμένω με αγωνία να μάθω εάν είναι ακόμη ζωντανό το σκυλί αφ’ ενός και αν πήγαν επιτέλους οι εντεταλμένοι από το κράτος δημόσιοι υπάλληλοι για να κάνουν την δουλειά τους όπως ορίζει ο νόμος…