Η Κοιν.Σ.Επ drom.gr Δομή Στήριξης, παράσχει ψυχολογική υποστήριξη

Η Κοιν.Σ.Επ drom.gr, Δομή Στηριξης Ρομά, παράσχει ψυχολογική υποστήριξη με την συνεργασία της ψυχολόγου Ratkovitc- Κυβέλου.

Η Κοιν.Σ.Επ drom.gr στα πλαίσια των δράσεων και του εθελοντισμού έχει σκοπό να επιδείξει κοινωνικό πρόσωπο εξ’ορισμού αλλά και λόγο προσωπικής ευαισθησίας των μελών.

Η συναντήσεις με την ψυχολόγο θα είναι προσωπικές και θα υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια!!

Καθε σαββάτο 15:30-18:30.

Στα γραφεία μας κρήτης 16

Σας καταθέτουμε βιογραφικό :

Η Έλενα Ράτκοβιτς – Κυβέλου είναι ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής μέσω διαδικτύου (μέσω Skype κατόπιν ραντεβού).

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην συνέχεια ξεκίνησε το τριετές πρόγραμμα Ειδίκευσης σε Γνωσιακό Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Ατομική, Ομαδική, Ζεύγους, Οικογένειας) που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ωστόσο, συνεχίζει διαρκώς επιμόρφωση μέσα από επιστημονικά βιβλία, άρθρα, σεμινάρια και συνέδρια.

Τα πρώτα της βήματα ξεκίνησε στο πεδίο της κοινωνικής ψυχιατρικής στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Χανίων Κρήτης. Άμεση επαφή με τις κοινοτικές στεγαστικές δομές έδωσε βάση για παρατήρηση, έρευνα και ανάπτυξη θεραπευτικής σχέσης με τους ενοίκους των δομών. Αυτό το ενδιαφέρον επεκτάθηκε περαιτέρω κατά την διάρκεια συμμετοχής σε τριετές πρόγραμμα της ΕΕ στην Σερβία πάνω σε αποασυλοποίηση ψυχικά ασθενών και ανάπτυξη κοινοτικών υπηρεσιών, αλλά και κοινωνική ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μέσα από χρόνια ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση του στίγματος αναπτύχθηκε έντονο ενδιαφέρον για τις ευπαθής κοινωνικές ομάδες και υποστήριξη και προσφορά μέσω εθελοντικής εργασίας (BELhospice, ΕΠΑΨΥ).

Η θεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται σε ενσυναίσθηση και στην καλλιέργια μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε θεραπευόμενο και τον θεραπευτή του, πάντα με απόλυτο σεβασμό ως προς την ιδιαιτερότητα του καθενός. Κατά την άσκηση του επαγγέλματός της δεσμεύεται να τηρεί τον Κώδικα Δεοντολογίας.