Η λειτουργία του σταθμού του ΜΕΤΡΟ θα εξυπηρετήσει, αλλά θα δημιουργήσει εκρηκτικό πρόβλημα με την έλλειψη πάρκινγκ

Έως τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, ο Σταθμός ΜΕΤΡΟ της πόλης μας θα δοθεί σε χρήση και λειτουργία προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των έργων και την απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι κάτοικοι με το που θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν θα τα ξεχάσουν όλα.

Συμβαίνει σχεδόν πάντα αυτό, όταν παραδίδεται ένα μεγάλο έργο να περνάνε στη λήθη όσα κι αν συνέβησαν, αφού το έργο πλέον θα είναι στη διάθεσή μας και θα μας εξυπηρετεί.

Βεβαίως με την λειτουργία του Σταθμού στην Πλατεία Παναγίας Ελεούσας, θα δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό πρόβλημα με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Ο λόγος για τις θέσεις πάρκινγκ, όσων θα έρχονται στην πλατεία με το Ι.Χ. τους για να πάρουν το ΜΕΤΡΟ.

Στον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ για τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών στην οδό Κ. Παλαμά (ο δρόμος πίσω από τη Δημαρχία). Είχε αποφασιστεί μάλιστα και ποια ακίνητα θα απαλλωτριωνόντουσαν  και τα έργα για το πάρκινγκ θα προχωρούσαν παράλληλα με την  κατασκευή του σταθμού.

Στην πορεία και εξ΄αιτίας της οικονομικής κρίσης η κατασκευή πάρκινγκ ματαιώθηκε και σε λίγους μήνες θα γίνουμε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων, με θλιβερά αποτελέσματα.

Οι καυγάδες, μεταξύ οδηγών με άλλους οδηγούς και καταστηματάρχες της περιοχής θα είναι καθημερινό φαινόμενο και ένα έργο που έρχεται να μας λύσει προβλήματα θα δημιουργήσει άλλα.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2017, ημερομηνία που διανοίχτηκε η Ελ. Βενιζέλου μετά από τέσσερα χρόνια αποκοπής της,  στο σημείο της Πλατείας, ο υπεύθυνος της εφημερίδας μας κ. Πάρις Βαμβακόπουλος, έθεσε το ερώτημα για το πάρκινγκ στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, παρουσία του υπουργού Μεταφορών κ. Σπρίτζη και του Δημάρχου κ. Καπλάνη.

Σημειώνουμε πως είχαν προηγηθεί επανειλημμένα δημοσιεύματα από της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” κατά καιρούς για το θέμα αυτό.

Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου ήταν απόλυτη.

Δεν συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή πάρκινγκ για τις ανάγκες του σταθμού και πως οι επιβάτες θα πρέπει να έρχονται στην πλατεία με τη συγκοινωνία.

Θεωρητικά ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να έχει δίκαιο.

Στην πράξη όμως θα αποδειχτεί το αντίθετο και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.

Διότι δεν θα υπάρξει ικανοποιητική κάλυψη των αναγκών απ΄ όλα τα σημεία της πόλης με τη συγκοινωνία, ιδιαίτερα για τα πρωινά δρομολόγια που οι επιβάτες θα θέλουν να τα προλάβουν προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους.

Θεωρούμε πως η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ πρέπει να γίνει. Ο Δήμος να το εντάξει στα έργα ανάγκης και προτεραιότητας και να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίησή του.

Πρόκειται για μια εύκολη κατασκευή αφού κυρίως αφορά εκσκαφές και μπετά, χωρίς ιδιαίτερα ακριβό και ιδιαίτερο εξοπλισμό. Καλά θα ήταν βέβαια να κατασκευαζόταν παράλληλα με τον Σταθμό, αφού η αναστάτωση υπάρχει τόσα χρόνια στην περιοχή. Έστω και τώρα όμως πρέπει να γίνει.

Προτείνουμε  να ζητηθεί από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες να δεσμευτούν πως θα υποστηρίξουν μια τέτοια κατασκευή και πως το έργο θα γίνει έστω και εκ των υστέρων, διότι το ΜΕΤΡΟ ήρθε για να μείνει και να μας λύσει προβλήματα, όχι για να δημιουργήσει άλλα.

Διότι εμείς οι κάτοικοι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στο κυκλοφοριακό στην πόλη μας, γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα συμβεί, αφού έχουμε και τα παραδείγματα με ξυλοδαρμούς μεταξύ οδηγών στην οδό Αγίας Μαρίνας, για μια θέση πάρκινγκ στον εκεί σταθμό του ΜΕΤΡΟ…