Ο κ. Καρράς για την ανεπαρκή αστυνόμευση και την υψηλή εγκληματικότητα στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας

Με την τοποθέτησή του ο Γιώργος Καρράς ανάγκασε την Υπουργό να δεσμευτεί ότι θα ενισχύσει την αστυνόμευση της Δυτικής Αθήνας

Εξηγήσεις από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ανεπαρκή αστυνόμευση και την υψηλή εγκληματικότητα στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Βουλευτής Β’ Αθήνας Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς.

«Τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας στη Δυτική Αθήνα είναι υποστελεχωμένα, τόσο η πρόληψη όσο και η καταστολή του εγκλήματος είναι ανεπαρκείς και οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους. Μικρές «μαφίες» εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις λόγω της υποαστυνόμευσης, πουλώντας ‘προστασία’», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρράς, και ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Υπουργό για ενίσχυση της αστυνόμευσης των περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

Με βάση τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Βουλευτής, που αποδεικνύουν τις ελλείψεις, η Υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις ανάγκες σε προσωπικό και υλικά μέσα και να δεσμευθεί ότι μέχρι τον Ιούνιο θα καλυφθούν πενήντα πέντε οργανικές θέσεις αστυνομικών και τριάντα θέσεις ειδικών φρουρών, θα ενισχυθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής με νεοπροαχθέντες αρχιφύλακες και ότι υπογράφει αμέσως απόφαση για την κάλυψη της θέσης του Αστυνομικού Διευθυντή της περιοχής.

Ο Γιώργος Καρράς δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί εάν η Υπουργός τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον της Βουλής. ​