Στο Χαϊδάρι το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών;

Κεραυνός εν αιθρία στην περιοχή, εν μέσω καλοκαιριού!

Ούτε στην Αγία Βαρβάρα, ούτε στον Σκαραμαγκά, ανάμεσα στους οικιστικούς ιστούς του Χαϊδαρίου και του Περιστερίου και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Καραϊσκάκης (ΚΕΔΒ) θα δημιουργηθεί το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Την πληροφορία διέρρευσαν χθες στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, οι οποίοι είναι και κάτοικοι της δυτικής Αθήνας.

Το είπαν ορθά κοφτά ότι έχει παρθεί απόφαση, η δημιουργία κέντρου παράνομων μεταναστών να γίνει στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Ο λόγος είναι ότι στη ουσία τα στρατόπεδα είναι ανενεργά κέντρα και μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα.

Το μόνο που δεν γνωρίζουν μας είπαν, είναι αν θα χρησιμοποιηθεί πύλη εισόδου από το Χαϊδάρι η από το Περιστέρι. Όπως και να έχει είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την περιοχή και αναμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις τόσο του Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, του νέου Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, όσο και του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά και των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης των δύο Δήμων.

Πηγή: PITSUNICITY.gr

YΓ: η “Π” αναδημοσιεύει με επιφύλαξη το παραπάνω άρθρο, έως ότου υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Οι φωτογραφίες είναι από το χώρο του ΚΚΑΧ, το οποίο είχε επιλεγεί για την λειτουργία του Στρατόπεδου μεταναστών και είχε προκαλέσει την αντίδραση Δημοτικών Αρχών και κατοίκων της περιοχής.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γιώργο Καπλάνη και τον ρώτησε σχετικά. Μας δήλωσε πως δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση, προσθέτοντας πως από την αρχή του ζητήματος είχε γίνει γνωστό πως οι δήμοι Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων ήταν επίσης υποψήφιοι για την εγκατάσταση του στρατοπέδου.

Ολοκληρώνοντας πρόσθεσε πως η “λύση” ΚΚΑΧ μάλλον απομακρύνεται διότι όσοι πήραν την απόφαση για τον χώρο δεν γνώριζαν την κατάσταση των κτιρίων και την στατική τους.