Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με την “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” να κυριαρχεί…

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία την κ. Κολυβά Μαρία, Αντιπρόεδρο του σώματος στη θέση του παραιτηθέντος κ. Λεουτσάκου Λάμπρου.

Επίσης πέρασε ο προϋπολογισμός με 15 ψήφους υπέρ, 4 κατά (Γιάγκας, Καρανάσιου, Σωτηρόπουλος, Ανίσσας) και μία αποχή Σιαραμπή.

Βεβαίως εκείνο που πρωταγωνίστησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν το δημοσίευμα της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ” που αφορούσε την ανακοίνωση για κοινή κάθοδο στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, των συνδυασμών των κ.κ. Γιώργου Καπλάνη και Γιώργου  Γεωργιαννάκη.

Η δημοσίευση έγινε λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που το διάβασαν το ανακοίνωσαν και στους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να διακοπεί προς στιγμή η συνεδρίαση για ανταλλαγή σχολίων.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της συνεδρίασης Δημοτικοί Σύμβουλοι κατέθεσαν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος έκανε αναφορά στις επιχορηγήσεις του Δήμου από την Κεντρική εξουσία για τους Παιδικούς Σταθμούς, κατά τα έτη 2006 – 2007 – 2008, υποστηρίζοντας πως αυτές δεν εμφανίστηκαν ποτέ και ζήτησε να πληροφορηθεί ποιό είναι το πόρισμα της Διεύθυνσης Ελέγχου που πραγματοποιήθηκε  κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας στο Δήμο μας.

Ρώτησε επίσης να πληροφορηθεί εάν ο Δήμος ορθώς εισέπραττε ενοίκια για το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, αφού είχαμε αποβληθεί από αυτό.

Τέλος έκανε αναφορά στο  κυκλοφοριακό χάλι που επικρατεί στην οδό Αγίας Μαρίνας, από οδηγούς που ψάχνουν να βρουν θέση πάρκινγκ και προκαλούνται τσακωμοί, καυγάδες και λογομαχίες, όπως κατ΄επανάληψη έχει γράψει η εφημερίδα “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”, ανέφερε. Ήμουν παρόν σε επεισόδια και ξύλο που έπαιξαν οδηγοί μπροστά μου για μια θέση πάρκινγκ, δήλωσε ο κ. Βασιλάκος.

Επίσης έκανε αναφορά στην αύξηση της εγκληματικότητας στην κάτω Αγία Βαρβάρα.

Ο υπ. Δήμαρχος κ. Γιάγκας αναφέρθηκε σε δημοσίευμα ιστοσελίδας που έκανε την εκτίμηση, πως θα καθυστερήσει η παράδοση και λειτουργία του σταθμού ΜΕΤΡΟ της πόλης μας, συμπληρώνοντας επίσης πως διάβασε στην “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Παπαδόπουλου, πως ο Σταθμός θα παραδοθεί μέσα στον Ιούνιο και ζήτησε από το Δήμο εάν έχει κάποια σχετική ενημέρωση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής απαντώντας στο ερώτημα του κ. Βασιλάκου για το πόρισμα του ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου για τα έτη που αναφέρθηκε (επί Δημαρχίας Λαμπρου  Μίχου) ενημέρωσε πως εντοπίστηκε ένα κενό, αλλά ακόμα δεν έχει αποσταλεί στο Δήμο το πόρισμα από την Ελεγκτική Αρχή.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος αναφερόμενος στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλείται στην οδό Αγίας Μαρίνας, Κρήνης κλπ. υποστήριξε πως υπάρχει ο σχεδιασμός και υπολείπονται οι μελέτες για την μονοδρόμηση της οδού της Αγίας Μαρίνας. Ενημέρωσε πάντως πως ο Δήμος έχει εξασφαλίσει 30 θέσεις στάθμευσης στο πάρκινγκ του Σταθμού του ΜΕΤΡΟ Αγίας Μαρίνας δωρεάν, αλλά μόνο 6 συμπολίτες μα έχουν ενδιαφερθεί και πάρει τις δωρεάν αυτές θέσεις.

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα του κ. Γιάγκα σχετικά με το χρόνο παράδοσης του σταθμού ΜΕΤΡΟ της πόλης μας, δήλωσε πως και ο Δήμος έχει ακριβώς την ίδια ενημέρωση, όπως κι εκείνος, από την  εφημερίδα  “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”.