Ανοικτή επιστολή συμπολίτη μας προς τους υπ. Δημάρχους της πόλης μας

ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αφορμή για τα παρακάτω ήταν τα εύλογα ερωτήματα δύο 18χρονων (θα ψηφίσουν για πρώτη φορά) και ενός συνδημότη όταν με ρώτησαν που μπορούν να βρίσκουν προτάσεις των υποψήφιων Δημάρχων.

Από την σκοπιά του απλού πολίτη και χωρίς να είμαι υποψήφιος ή να δηλώνω ειδικός ίσως θα πρέπει να εξετάσετε οι Συνδυασμοί, να εφαρμόσετε κάποιες πρακτικές για την καλύτερη ενημέρωσή μας, κατά την προεκλογική περίοδο:

1. Με βάση το πρόγραμμά σας, ενημερώστε μας για 2-3 ενέργειες που να είναι εφαρμόσιμες στην Αγ. Βαρβάρα για συγκεκριμένους τομείς (Ασφάλεια, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Καθαριότητα, Αθλητισμός, Συντήρηση Σχολείων, Δημοτική Συγκοινωνία)

2. Εκμεταλλευτείτε την χρήση της τεχνολογίας και μεταδώστε live τις ομιλίες σας και ανεβάστε στην συνέχεια σύντομα αποσπάσματα να σας δουν όσοι δεν μπορούν να παρευρεθούν. Το «Γ. Ρίτσος» χωράει 400 άτομα, ενώ οι δημότες της Αγ. Βαρβάρας είναι πολλαπλάσιοι!

3. Ποιες οι προτάσεις σας για τον εκσυγχρονισμό της Πόλης και την Εξυπηρέτηση του Πολίτη; Online υπηρεσίες ή υπηρεσίες για Smart Cities είναι εφαρμόσιμες στον Δήμο μας ή είναι ουτοπία;

4. Πείτε μας επιτυχημένα παραδείγματα άλλων Πόλεων που θέλετε να εφαρμόσετε

5. Ποιά η θέση σας για σημαντικά θέματα της Αγ. Βαρβάρας (Βιοχρώμ, Πάνθεον, Γέφυρα Σαράφη, Γήπεδο, Νοσοκομείο, Τόνωση της Αγοράς, Δημοτικό WiFi, Ωδείο, ΚΑΠΗ)

6. Στις αντιπαραθέσεις με τους πολιτικούς σας αντιπάλους, εκτός από τις διαφωνίες σας και τον εντοπισμό άστοχων ενεργειών, εκφράστε και τις προτάσεις σας.

7. Ποιες οι κυριότερες δράσεις σας τα τελευταία χρόνια ως Αντιπολίτευση ή ως Δημοτική Αρχή;

8. Τι ενέργειες προτείνετε για την οικονομική βελτίωση του Δήμου;

9. Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αναμένουμε να εκφράσετε τις απόψεις σας για την Πόλη. Η επαγγελματική καταξίωση, το βιογραφικό, ή η δημοτικότητα που μπορεί να έχετε, δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής.

Ας υπάρξει λιγότερο γκρίζο και περισσότερο χρώμα. Γνωρίζουμε ότι η Αγ. Βαρβάρα δεν είναι το κέντρο του κόσμου, ξέρουμε ότι οι δυνατότητες των Δήμων δεν είναι απεριόριστες, πιστεύουμε όμως ότι μπορούν να γίνουν ενέργειες προς βελτίωση από ανθρώπους που έχουν την θέληση να προσφέρουν. Αναμένουμε την διαρκή ενημέρωσή σας, σχετικά με τις προτάσεις σας!

Με εκτίμηση,
Γιώργος Μαυροκουκουλάκης