Σχολικοί Φύλακες: Μετά από ένα χρόνο συνεχής παρουσίας στο δρόμο του αγώνα, συνεχίζουμε!

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί και παλεύουμε για την αξιοπρέπεια μας και τις οικογένειες μας» δήλωσαν σήμερα με την μαζική τους συμμετοχή στην κινητοποίηση και  μετά από ένα χρόνο συνεχής παρουσίας στο δρόμο του αγώνα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση τους ανάγκασε, κόβοντας αυταρχικά και βίαια το νήμα της εργασίας τους Σχολικοί Φύλακες, Καθηγητές, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, Καθαρίστριες του Υπ.Οικ, εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού καθώς και άλλων υπουργείων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν ήδη απολυθεί.

Η πορεία διαμαρτυρίας κατά των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων των εργαζομένων ξεκίνησε σήμερα το πρωί (22/7/2014) από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και με πολύ δυνατό παλμό και αψηφώντας τις μεγάλες θερμοκρασίες που επικρατούσαν κατά την ώρα της πορείας, κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Διοικητικής …Απορρύθμισης και Απολύσεων του κ. Μητσοτάκη.

Ενδιάμεσος σταθμός διαμαρτυρίας αποτέλεσε ο τηλεοπτικός σταθμός του megaγια τις «υπηρεσίες» που προσφέρει στην συγκυβέρνηση και γίνεται δεκανίκι της στην εφαρμογή των μέτρων με την προπαγανιστική τακτική που ακολουθεί. Αφού ακούστηκαν πολλά συνθήματα κατά της μνημονιακής πολιτικής, η διαδηλωτές απαίτησαν από την διεύθυνση του σταθμού να κατέβει κάμερα και δημοσιογράφος για να κάνουν δηλώσεις προκειμένου να ακουστεί και η δική τους φωνή και όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη που «περιοδεύει» τα κανάλια και με την ανοχή τους «πλασάρει» την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης που υπηρετεί.

Ο όγκος της πορείας ενσωματώθηκε, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Β. Σοφίας, με το πλήθος εργαζόμενων της συγκέντρωσης που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. κατά των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και της δήθεν αξιολόγησης.

Ο υπουργός και η κυβέρνηση βλέποντας ότι υπάρχει καθολική ανυπακοή των εργαζομένων στο νόμο της «αξιολόγησης», ποινικοποιεί τον αγώνα τους προσπαθώντας να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία. Η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης και που σήμερα θα εκδικαζόταν, τελικά πήρε αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, που δεν είχε την μορφή ετήσιου «μνημόσυνου» αλλά σηματοδοτεί τη συνέχιση του αγώνα για κατάργηση του ανθρωποκτόνου νόμου της διαθεσιμότητας – απόλυσης και τη συνέχεια του αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που της εφαρμόζουν, κατέληξε στο κέντρο αγώνα της Καραγιώργη Σερβίας.

Ο θεσμός του Σχολικού Φύλακα που έχει καταξιωθεί στην κοινωνία και οι εργαζόμενοι που έχουν αξιολογηθεί από μαθητές και γονείς και όχι από τις «αξιολογήσεις» κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας του κ. Μητσοτάκη, απαιτούν να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους, να γυρίσουν πίσω στα σχολεία.

Πηγή: Αskota.gr