Καιρός: Ανατροπή – Νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει την Ελλάδα – Χιόνια και στο Κέντρο της Αθήνας;

Προ των πυλών νέα ψυχρή εισβολή στη χώρα μας
Τι «δείχνουν» τα προγνωστικά μοντέλα – «Βλέπουν» χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας – Πού και πότε «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας – Δείτε τους σχετικούς χάρτες

Μπορεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο, τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν την Ελλάδα να μπαίνει ξανά στο «μάτι» ψυχρής εισβολής. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι εξαιρετικά πιο έντονη σε σχέση με αυτή των τελευταίων ημερών.

Στους χάρτες των καιρικών προγνωστικών μοντέλων από τις 23 Φεβρουαρίου καταγράφεται η κάθοδος ακόμα πιο ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης.

Tουλάχιστον για ένα τριήμερο θα στροβιλίζονται πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται στους χάρτες, στις 24 Φεβρουαρίου δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σχεδόν όλα τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα, συμφωνούν πως από τις 23 Φεβρουαρίου μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου ο χειμώνας θα δείξει τις άγριες διαθέσεις του με συνεχείς κατεβασιές πολικών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια.

by Fumara.gr