Έφυγε από τη ζωή ο μετρ του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης


Γιος του αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη και αδελφός του πασίγνωστου συνθέτη Θανάση, ο Γιάννης Πολυκανδριώτης μεγάλωσε κυριολεκτικά στο πάλκο, δίπλα σε τεράστια ονόματα της Ελληνικής Μουσικής σκηνής, όπως ο Τσιτσάνης και ο Ζαμπέτας.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από το προφίλ του στο Facebook ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Πετρόπουλος.

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Λονδίνο.

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης είχε συγγένεια με την κ. Μαίρη Παπανδρέου, σύζυγο του Σάκη Παπανδρέου και είχε δουλέψει στο κέντρο του Λεωνίδα Παπανδρέου “Διπλοπενιές”, που λειτουργούσε στο Χαϊδάρι τη δεκαετία του 1990, στη γωνία Κύπρου και Λεωφόρου Αθηνών.

Παραπλεύρως ολοσέλιδη καταχώρηση στην εφημερίδα μας το 1993, του καταστήματος “ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ”, με το όνομα του μεγάλου καλλιτέχνη Γιάννη Πολυκανδριώτη, πρώτο απ΄όλα τα άλλα, αφού η αξία του, ήταν αποδεκτή απ΄όλους τους καλλιτέχνες της εποχής που δούλευε, δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού Λαϊκού Πενταγράμμου.

Καλό ταξίδι Μαέστρο..

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης δε μένει πια εδώ. Ο γιός του Θόδωρου και αδελφός του Θανάση υπήρξε ωραίος παίκτης του μπουζουκιού με σημαντική θητεία στη διασκέδαση στα χρόνια του ’60 και ’70 και δυνατές συνεργασίες με Σακελλαρίου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Μητσάκη, Παγιουμτζή, Τσαουσάκη, Μιχαλόπουλο, Αγγελόπουλο, Λύδια, Μενιδιάτη, Διονυσίου, Μοσχολιού, Πάριο, Κόκοτα, Βιολάρη, Χάρρυ Κλυνν και όχι μόνο.

Μάλιστα με την πρώτη κατέθεσε και το τραγούδι του «Γιαννάκη οι πενιές» που ακούστηκε δυνατά στον καιρό του.

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης δούλεψε από μικρός σε πάλκα ιστορικά «Ψάθα», «Λουζιτάνια», «Κήπος του Αλλάχ», «Περιβόλας», «Καν Καν» στην περιοχή του Αιγάλεω -όπου γεννήθηκε το 1946 και μεγάλωσε- και της Νίκαιας και όχι μόνο.

Επίσης εργάστηκε στη «Βεντέτα» στην Αχαρνών με Πόλυ Πάνου και Σπόρο, στη «Νήσο Ύδρα» στο Περιστέρι με τη Σωτηρία Μπέλλου και στον «Ερωτόκριτο» στην Πλάκα με όλους τους Πολυκανδριώτηδες μαζί καθώς και στα «Χρυσά κλειδιά» και στον «Περικλή» στην ίδια γειτονιά.

Παράλληλα εμφανίστηκε στην κοσμική «Νεράιδα» στην παραλία αλλά και στο θέατρο «Ακροπόλ» με τη Ρένα Βλαχοπούλου καθώς και στα «Αστέρια» της Γλυφάδας αλλά και το «Στορκ».

Ακόμη πραγματοποίησε τακτικές εμφανίσεις στο εξωτερικό και κάποια στιγμή, στα χρόνια του ’90 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο όπου δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο της ομογένειας. Μαζί με τους μαθητές του έδωσε το παρών στην έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012!