Διάρρηξη σε Ζαχαροπλαστείο στην πλατεία του Προφήτη Ηλία

Τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης προς την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι την ισχυρή βροχή που έπεφτε και τους κεραυνούς, έσπασαν τη τζαμαρία ζαχαροπλαστείου στην πλατεία του Προφήτη Ηλία (Π. Π. Γερμανού και Υψηλάντους) και αφαίρεσαν χρήματα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους περιοίκους.

Συγκεκριμένα πήραν 15 ευρώ από το  συρτάρι της ταμειακής και στη συνέχεια ψάχνοντας στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου βρήκαν ακόμα περίπου 200 € και αποχώρησαν με γεμάτες τις τσέπες, χωρίς να προκαλέσουν όμως ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος ή να πάρουν φαγώσιμα ή ποτά.

Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε γείτονας  όταν επέστρεφε από δουλειά, βλέποντας την σπασμένη τζαμαρία στις 6 το πρωί.

Κάλεσε την Αστυνομία και περίμενε στο σημείο φυλώντας το κατάστημα για τυχόν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αργότερα έφτασε περιπολικό από το Α.Τ. της πόλης μας και ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου, το οποίο δεν διέθετε συναγερμό, αλλά δεν ήταν και ασφαλισμένο.

Σε ερώτησή μας πως και δεν το είχαν ασφαλισμένο, λάβαμε την αφοπλιστική απάντηση της ιδιοκτήτριας: “Που να περισσέψουν τα λεφτά για ασφάλεια. Τα δίνουμε στη ΔΕΗ και σε άλλες υποχρεώσεις”.

Συνολικά η ζημιά στους ιδιοκτήτες του Ζαχαροπλαστείου ανήλθε στα 700 € περίπου, αφού εκτός από τα κλοπιμαία, η αντικατάσταση του κρυστάλλου της πόρτας, έφτασε τα 450 ευρώ…

Η σήμανση που έφτασε αργότερα πήρε αποτυπώματα και θα ακολουθηθεί η τυπική και καθιερωμένη διαδικασία…

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες είχαμε ανάλογο περιστατικό με το σπάσιμο της τζαμαρίας βιβλιοπωλείου συμπολίτη μας.