Επανέναρξη των εξετάσεων οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής

Μετά από την τετράμηνη διακοπή των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, χθες, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις ξεκίνησαν στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η Περιφέρεια αναφέρει: «Μπαίνει έτσι τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών – οδηγών, εκπαιδευτών οδήγησης και εξεταστών. Μπαίνει τέλος σε μία κατάσταση που είχε σοβαρότατες επιπτώσεις όχι μόνο για έναν κλάδο αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, καθώς είχαν δημιουργηθεί συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας για χιλιάδες οδηγούς γενικά αλλά και ειδικότερα για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που βρέθηκαν αντιμέτωποι επί μακρό χρονικό διάστημα με το φάσμα της τεχνητής ανεργίας.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, το φθινόπωρο του 2018, η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, των εκπαιδευτών οδήγησης και των εξεταστών στον δίκαιο αγώνα τους για τη διασφάλιση ενός αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών – του δικαιώματος της ασφαλούς οδήγησης.

Πλέον, χάρη και στις άοκνες και συστηματικές προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρίας Χριστάκη που συνέβαλαν στην κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και χάρη στη συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα στην επανέναρξη και τη διασφάλιση διεξαγωγής των εξετάσεων στην Περιφέρεια Αττικής, η κρίση αυτή παίρνει τέλος. Μια εξέλιξη που δικαιώνει τους αγώνες για την ικανοποίηση όχι ενός κλάδου αλλά μιας οικονομικής αναγκαιότητας που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και συμβάλλει στην ανάπτυξη».