Δύο θέματα προκαλούν το ενδιαφέρον και τις αντιδράσεις συμπολιτών μας – Δήλωση της κ. Ζαχαρία στην “Π”

Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχούν δύο θέματα στην επικαιρότητα, που αφορούν την πόλη μας, τα οποία έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον και τις αντιδράσεις αρκετών συμπολιτών μας.

Το ένα είναι το δημοσίευμά μας σχετικά με τη στάση Μίχου και Καπλάνη, να αποφεύγουν να αναφέρουν πως πριν από εκείνους υπήρξε ένας άλλος Δήμαρχος που με τη συμπαράσταση Φορέων και Κατοίκων, διασφάλισε το χώρο για ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ριμινίτικα, προκειμένου να μην οικοπεδοποιηθεί και οικοδομηθεί. Ο λόγος για τον Μήτρο Σουλιμιώτη.

Για το θέμα αυτό λάβαμε απάντηση του κ. Μίχου, επί της οποίας υπήρξαν αντιδράσεις, όπως θα έχετε διαβάσει σε άλλες δημοσιεύσεις μας.

Το δεύτερο θέμα, αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας “Δικαιοσύνη”  σύμφωνα με το οποίο αφήνεται να εννοηθεί πως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, απέκλεισε τη σύζυγο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου, κ. Βιργινία Ζαχαρία, από το να καταλάβει μία από τις θέσεις προϊσταμένης στο Δήμο, επειδή ο σύζυγός της θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μίχου.(Παρακάτω δημοσιεύουμε δήλωση της κ. Βιργινίας Ζαχαρία στην εφημερίδα μας, σχετικά με το θέμα).

Μάλιστα η εφημερίδα χρησιμοποιεί και τον εξής τίτλο: “Απόφαση… εκδίκησης από τον Γιώργο Καπλάνη.

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του απάντησε στην εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας ψευδή τα όσα υποστηρίζονται στο άρθρο.

Απαντά μεταξύ άλλων:

Η εφημερίδα “Δικαιοσύνη”, με σχετική καθυστέρηση ανταπάντησε στην απάντηση του κ. Δημάρχου, εμμένοντας στην αρχική της θέση, περί απόφασης εκδίκησης.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα της και σχετική φωτογραφία που τη συνοδεύει:

“Στημένο σκηνικό….από Καπλάνη!

Κύριε Καπλάνη, είναι πολύ βολικό για εσάς να αναφέρετε ότι υποκρύπτεται υποκινητής του δημοσιεύματός μας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι υποκινητής των μεθοδευμένων ενεργειών για την κάλυψη θέσεων προϊσταμένων είστε εσείς ο ίδιος!

Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν ακολουθήσατε όπως λέτε τη νόμιμη διαδικασία «χωρίς εξαιρέσεις» ούτε και λάβατε υπόψη σας τα στοιχεία των υπηρεσιακών φακέλων και ειδικότερα των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων!…”

 “…Δεν είναι αυτή απόφαση εκδίκησης;…”

“…Ηθικά, πολιτικά και διοικητικά έχετε υποχρέωση να αποκαταστήσετε το λάθος σας.

Και επειδή τονίζετε πως τα γραφόμενα μας είναι γεμάτα από πολιτική εμπάθεια που εμποδίζει ακόμη και την κοινή λογική, σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς προκαλώντας σας να απαντήσετε σε όσα έχετε μόνο από τα τελευταία μας ρεπορτάζ προκληθεί.

Για το Πάνθεον και το ακίνητο που αγοράσατε από τον οφειλέτη του και αποκρύψατε από το «Πόθεν Έσχες» σας!

Για την εγκληματική αδιαφορία σας το 2011 στις λεηλασίες του δημοτικού αναψυκτηρίου!

Για την νομιμότητα του προστίμου της πολεοδομίας!

Αν δεν απαντήσετε, προφανώς τα όσα έχουμε δημοσιεύσει μέχρι στιγμής είναι πέρα για πέρα αληθινά και δεν ανήκουν στην σφαίρα των συκοφαντικών κατηγοριών όπως χαρακτηριστικά γράψατε για το τελευταίο μας κείμενο χωρίς να μας πείσετε…”

ΔΗΛΩΣΗ

ΤΗΣ κ. ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την κ. Βιργινία Ζαχαρία και της ζητήσαμε την άποψη της επί του θέματος.

Η κ. Ζαχαρία ευγενέστατα μας δήλωσε:

“Ότι έχει γράψει η εφημερίδα “Δικαιοσύνη”, έχει δίκαιο”

 

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δικαιοσύνη”:

Εάν ο Δήμαρχος δεν ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία, ένας είναι ο τρόπος δικαίωσης της “αδικημένης” υπαλλήλου.

Να στραφεί νομικά κατά της απόφασης και εάν δεν τηρήθηκαν τα νόμιμα θα δικαιωθεί  ηθικά και υπαλληλικά με όσες απολαβές και προνόμια, της στερεί η “αδικία”.

Βεβαίως πολύ καλά κάνει η “συνάδελφος” που έφερε στην επιφάνεια το θέμα, αρκεί να έχει δίκαιο και να μπορεί να τεκμηριώσει τα όσα υποστηρίζει, εάν χρειαστεί, “περί μη τήρησης νόμιμης διαδικασίας”.

Μη μας διαφεύγει πάντως το γεγονός πως ανάμεσά μας υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι συχνά διαβαίνουν την είσοδο Δικαστικών Μεγάρων, καταθέτοντας μηνυτήριες αναφορές, καταγγελίες κλπ.

Φανταζόμαστε πως κάποιοι από αυτούς θα φροντίσουν να το πράξουν, εάν ήδη δεν το έχουν πράξει…