Συμπολίτης μας διαφωνεί με όσα ο κ. Μίχος υποστηρίζει στην απάντηση του, προς την εφημερίδα μας

Ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Παπανικολάου σχολίασε, την απάντηση που  μας έστειλε και δημοσιεύσαμε ο υπ. Δήμαρχος κ. Μίχος, σχετικά με τη συμβολή του αείμνηστου Δημάρχου της πόλης μας Μήτρου Σουλιμιώτη στο θέμα του γηπέδου στα Ριμινίτικα.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπανικολάου στο σχόλιο του, ο κ. Μίχος έχει μπερδέψει ημερομηνίες και γεγονότα, ενώ διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για κάποια από αυτά.

Επίσης τονίζει τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων στις διάφορες κινητοποιήσεις που έγιναν για θέματα της πόλης μας και σε αυτούς οφείλονται τα αποτελέσματα.

Το κείμενο του κ. Παπανικολάου έχει ως εξής:

“Αγαπητή ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, μην αδικείς τον εαυτό σου. Η επικεφαλίδα που έβαλες απέχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από όσα αναφέρει η επιστολή. Τη διάβασα με προσοχή, τη ζύγισα, τη μέτρησα και τη θεωρώ μνημείο αυτοπροβολής.

Σε κείμενο περίπου 400 λέξεων το όνομα του Μήτρου Σουλιμιώτη αναφέρεται 3 φορές. Από μία φορά μνημονεύονται κάποιοι άλλοι (Κουντούρης, Κοτρώτσος, Νικολόπουλος, Παντελιάδης, Μούργος, Γλένης), ενώ το ΕΓΩ του ιδίου του πρώην Δημάρχου σε διάφορες σχετικές ή και απολύτως άσχετες με το γήπεδο αναφορές, τονίζεται ΜΟΝΟΝ …. 21 φορές.

Σε σχέση δε με την ακρίβεια των γεγονότων που περιγράφει θα μου επιτρέψεις και εσύ και οι αναγνώστες σου να διατηρώ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ για κάποια από όσα αναφέρει.

Πρώτα – πρώτα συγκέντρωση για τη δικδίκηση του χώρου του 1ου Λυκείου ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ το 1975 , που αναφέρει η επιστολή.

Επί πλέον δεν έγινε μία αλλά δύο συγκεντρώσεις. Ήταν και οι δύο μεταγενέστερες του 1975.

Η πρώτη, την οποία δε θυμούνται πολλοί, δε βρήκα ακόμη πότε ακριβώς έγινε.

Ξέρω όμως πως είχαν μιλήσει ο Μήτρος Σουλιμιώτης και ο Έκτορας Γλένης.

Η δεύτερη (στην οποία θεωρώ πως αναφέρεται λόγω Αθηνάς Παναγούλη, ο πρώην Δήμαρχος) έγινε πολύ μεταγενέστερα την 23/10/1977 και είχε ομιλητές το Δήμαρχο (Μήτρο Σουλιμιώτη) και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τότε χαιρέτησαν τη συγκέντρωση, η οποία ήταν και πολυπληθέστερη της πρώτης, η Αθηνά Παναγούλη (η οποία καταφέρθηκε κατά της εκκλησίας, αφού είχε γίνει γνωστό πως αντιδρούσε στην παραχώρηση του χώρου) και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Του φοιτητικού συλλόγου Αγίας Βαρβάρας πάντως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Ήμουν παρών και θυμάμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως αυτός είχε ήδη διαλυθεί. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, να έχει θέμα με τις ημερομηνίες και τις χρονολογίες.

Μπέρδεψε τις χρονολογίες για τις οποίες ζητήθηκαν στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχου, μπέρδεψε και τις ημερομηνίες των συγκεντρώσεων (ξέχασε και μία). Συμβαίνουν αυτά, αλλά καλόν είναι να ελέγχονται πριν δημοσιοποιηθούν.

Εμένα προσωπικά, καλό μου κάνει, μιας και η αναζήτηση της αλήθειας λειτουργεί ως έλεγχος της δικής μου νοητικής λειτουργίας. Χαίρομαι να διαπιστώνω πως, μάλλον, πάω καλά.

Τέλος θα απαντήσω και στο το δια ταύτα της επιστολής …

Γράφει …όποιος βοήθησε έστω και ελάχιστα για το γήπεδο, να σηκώσει το χέρι.

Για το γήπεδο και για ότι άλλο έγινε στην πόλη μας, κατόπιν κινητοποίησης των κατοίκων της, σηκώνονται πολλές εκατοντάδες χέρια. Αυτά τα πολλά χέρια που μετείχαν στις κινητοποιήσεις έφεραν τα αποτελέσματα.

ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ.

Είναι τα χέρια ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ που λάβαμε μέρος στις κινητοποιήσεις ζητώντας κάτι καλλίτερο για την πόλη μας, για μας και για τα παιδιά μας, χωρίς να περιμένουμε ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ Ή ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.

Πάει πολύ να κουνάει το δάχτυλο και να ζητάει να καρπωθεί ΜΟΝΟ οφέλη, κάποιος που μετέτρεψε ένα γήπεδο που λειτουργούσε, σε χωράφι.

Αυτό έγινε λέει επειδή κάποιοι αντέδρασαν στα σχέδια που είχε κάνει εξασφαλίζοντας και τη σχετική χρηματοδότηση κλπ κλπ.

Πιθανότατα ήξερε για τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και επέλεξε να εφαρμόσει την πρακτική των τετελεσμένων αλλά δεν του βγήκε.

Τελικά και γι αυτό, κάποιοι άλλοι φταίνε και όχι ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ.

Γιώργος Παπανικολάου”