Τι λέει ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας για τα τέσσερα “πλαστά” πτυχία

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί το δημοσίευμα της  εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” σχετικά με τα πτυχία του μέχρι πρότινος Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας. Σημειώνουμε μετά τη συγχώνευση του Νοσοκομείου μας με αυτό της Νίκαιας ο κ. Μπούτος ήταν Διοικητής και στο δικό μας.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από  την επίσκεψη του υπ. Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, στο Νοσοκομείο της πόλης στις 12 Νοεμβρίου 2018, κατά την περιοδεία του στην πόλη μας και την ενημέρωση που λαμβάνει από τον κ. Μπούτο, σχετικά με τη λειτουργία του.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τα 4 πλαστά πτυχία που φέρεται να κατέθεσε ώστε να διορισθεί Διοικητής.

Με δηλώσεις του στο «ethnos.gr» ο κ. Μπούτος επισημαίνει ότι ο ίδιος ουδέποτε δήλωσε τα συγκεκριμένα πτυχία ότι τα έχει λάβει, ενώ βλέπει πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σε μια εκτενή συνομιλία με το «ethnos.gr» ο κ. Μπούτος αναφέρει εκτός των άλλων: «Ούτε έχω πλαστά πτυχία, ούτε δήλωσα πλαστά πτυχία. Τα πτυχία μου είναι κατατεθειμένα στο φάκελο μου βάση των οποίων εξελίχθηκα υπηρεσιακά και τα οποία έχουν ελεγχθεί. Δεν έχω εγώ τέτοια πτυχία που φέρομαι να έχω δηλώσει. Δεν τα έχω αποκτήσει ποτέ μου. Πως λοιπόν θα τα βεβαιώσει το Πανεπιστήμιο. Διότι ουδέποτε σπούδασα φιλοσοφία και μαθηματικά.

Εγώ έχω τελειώσει το οικονομικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης το πολιτικό τμήμα της Παντείου και έχω κάνει και ένα μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας υγείας. Αυτά που λένε λοιπόν δεν τα έχω. Εγώ είμαι οικονομολόγος της υγείας και όλα τα πτυχία μου βρίσκονται στον φάκελό μου».

Ο κ. Μπούτος μιλώντας στο «ethnos.gr» υποστηρίζει ότι το 2011 που είχε γίνει η επίσημη καταγραφή στο δημόσιο για τα πτυχία των στελεχών είχε ελεγχθεί κανονικά χωρίς να έχει βρεθεί κάτι το παράνομο, ενώ αναρωτιέται πως προέκυψαν όλες οι κατηγορίες μετά από νέους ελέγχους το 2018. «Το 2011 που είχε γίνει η καταγραφή έγινε και η επιβεβαίωση όλων των πτυχίων μου. Γιατί ξαναελέγχονται ξαφνικά το 2018; Τόσα χρόνια μετά θυμήθηκαν;» αναρωτιέται ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Οι σχέσεις με τον Π. Πολάκη

Ο Δημήτρης Μπούτος μιλώντας στο «ethnos.gr» τονίζει ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό για την επίλυση της υπόθεσης, ενώ περιγράφει και τις σχέσεις που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μετά τη φημολογία ότι ήταν άνθρωπος του περιβάλλοντός του. «Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είχα υπηρεσιακές σχέσεις, ούτε στο περιβάλλον του ήμουν ούτε τίποτε. Είχα επαφές μαζί του στο πλαίσιο των υπηρεσιακών μου καθηκόντων δεδομένου ότι ήταν προϊστάμενος μου».

πηγή: Aftodioikisi.gr