Η “ΑΡΤΕΜΙΣ” φέρνει το Beach Volley στην πόλη μας – Συνέντευξη με τον Γεν. Αρχηγό της κ. Γιώργο Σαραντέα

 

Εντατικά προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου Beach Volley, σε ένα από τα παλιά ανοικτά γήπεδα μπάσκετ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα σύνορα του Δήμου μας με το Αιγάλεω.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ήρθαν εκατό κυβικά ειδικής άμμου με χαλαζία και ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου.

Το γήπεδο θα χρησιμοποιεί σαν έδρα ο ΑΓΣ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Κορυδαλλού, αλλά ταυτόχρονα σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑΒ, θα προσφέρει τεχνογνωσία και υπηρεσίες σε τμήματα που θα ιδρύσει ο Δήμος μας.

Προκειμένου να γίνει γνωστότερο το άθλημα του Beach Volley, στους συμπολίτες μας, φιλοξενούμε συνέντευξη του Γενικού Αρχηγού του Συλλόγου κ. Γιώργου Σαραντέα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :

1. Κύριε Σαραντέα, όταν πριν δυο μήνες ανακοινώσαμε μέσω της εφημερίδας μας πως στο Δήμο μας θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει γήπεδο Beach Volley, πολλοί ξαφνιάστηκαν επειδή οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το συγκεκριμένο άθλημα με παραλίες, θάλασσα και καλοκαίρι.

Κατόπιν πληροφορηθήκαμε για τον ΑΓΣ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Beach Volley  που έως τώρα στεγαζόταν στον Κορυδαλλό.

Μιλήστε μας για το Σύλλογο στον οποίο είστε Γενικός Αρχηγός.

Σε ποιο πρωτάθλημα συμμετέχει, πότε διεξάγεται αυτό και άλλες σχετικές πληροφορίες για την πορεία σας;

(Ο κ. Γιώργος Σαραντέας είναι με το λευκό μπλουζάκι στη φωτογραφία μας, δίπλα του ο κ. Παναγιώτης Σαραντέας, υπεύθυνος των ομάδων του ΑΓΣ “ΑΡΤΕΜΙΣ”)

«Κύριε Βαμβακόπουλε, να σας ευχαριστήσω πρώτα για το ενδιαφέρον σας καθώς και για τη φιλοξενία σας.

Ο ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ιδρύθηκε το 1970 από τον πατέρα μου ΣΤΑΘΗ ΣΑΡΑΝΤΕΑ και ήταν η πρώτη γυναικεία ομάδα ΒΟΛΛΕΪ στα δυτικά προάστια σε καιρούς δύσκολους για τον γυναικείο αθλητισμό, καταφέρνοντας όμως με πολύ μεράκι και αγάπη να φτάσει να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια του αθλήματος και να τροφοδοτεί για χρόνια με αθλήτριες τους μεγάλους Συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες.

Πλέον ο Σύλλογος αγωνίζεται στη νέα διαμορφωμένη PRE LEAGUE απέναντι σε ιστορικές ομάδες όπως ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, δίνοντας μεγάλη μάχη για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Παράλληλα η ομάδα αγωνίζεται στα Πρωταθλήματα ΒΟΛΛΕΪ: Νεανιδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων με 7 αγωνιστικά τμήματα, ενώ έχει ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ανάπτυξης από ηλικίες 4 ετών, όπου δραστηριοποιούνται 100 αθλήτριες.

Το beach volley είναι το άλλο αγαπημένο παιδί της “ΑΡΤΕΜΙΣ” και προέκυψε από την προσωπική μου εμπλοκή με το Ολυμπιακό άθλημα της άμμου που έχει κατακτήσει όλες τις χώρες.

Σε προσωπικό επίπεδο ασχολήθηκα σαν προπονητής του Συλλόγου από το 1989 μέχρι και το 1997 ενώ ταυτόχρονα συμμετείχα ενεργά από κάθε πόστο κατασκευαστικό και διοικητικό σε όλα τα δρώμενα του beach volley στην Ελλάδα.

Μετά το θάνατο του πατέρα μου το 2006, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων του volley και του beach volley και τη βοήθεια πολλών φίλων και υποστηρικτών καταφέραμε να συνεχίσει η “ΑΡΤΕΜΙΣ” μια δημιουργική και αποτελεσματική πορεία, κλείνοντας σε 1 χρόνο 50 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς τόσο στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, όσο και στους γειτονικούς Δήμους όπου μας έχει ζητηθεί η στήριξη και η συνεργασία μας.

2. Πόσο δημοφιλές είναι το συγκεκριμένο άθλημα και πως μια νέα μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα σας;

Το άθλημα του beach volley πλέον εξελίσσεται ραγδαία στην Ελλάδα και τα γήπεδα αυξάνονται συνεχώς.

Το ότι η “ΑΡΤΕΜΙΣ” στο βόλεϊ ασχολείται μόνο με κορίτσια, δεν σημαίνει ότι το ίδιο συμβαίνει και στο μπιτς.

Υπάρχουν τμήματα απασχόλησης για αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας, ακόμα και μικτά τμήματα.

Ομάδες που προπονούνται κάνοντας πρωταθλητισμό όλο το χρόνο σε διάφορα τουρνουά, αλλά και απλοί αθλητές που τους αρέσει η διασκέδαση και ο αθλητισμός.

Στόχος της συνεργασίας μας με το Δήμο της Αγίας Βαρβάρας που αγκάλιασε αμέσως αυτό το εγχείρημα, δεν είναι να γίνει ένας σωματειακός χώρος, αλλά να μπει το beach μέσα από τους μηχανισμούς του Δήμου με τη δική μας τεχνογνωσία στα σχολεία και τις ομάδες της πόλης.

Για εμάς δεν υπάρχουν ΔΗΜΟΙ και ΕΔΡΕΣ όταν ασχολούμαστε με αθλητές.

Όσο λυπούμαστε για την κατάργηση αθλητικών χωρών σε μια χώρα που τις έχει τόσο ανάγκη, τόσο χαιρόμαστε για κάθε νέο βήμα που θα φέρει πιο πολλά παιδιά στα γήπεδα κάθε πόλης.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία σε τέτοιες περιόδους με υγιείς συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς μπορεί να κάνει θαύματα.

3. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του γηπέδου και ποιες θα είναι οι χρήσεις του;

Ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου και αν ο καιρός ήταν λίγο πιο ευνοϊκός θα είχαμε ήδη τελειώσει.

Τόσο ο Δήμος όσο και εμείς συνεργαζόμαστε άψογα μέχρι τώρα για να παραδώσουμε κάτι ασφαλές και χρήσιμο στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας, διαμορφώνοντας έναν χώρο που θα έχει υψηλή αισθητική και θα δέσει αρμονικά με τη γειτονιά και το περιβάλλον.

Μην ξεχνάτε ότι ένα γήπεδο beach σαν αυτό που φτιάξαμε με άμμο υψηλής ποιότητας και προκάτ κατασκευή είναι ότι πιο φιλικό κατασκευαστικά για την πόλη, που δέχτηκε να μας φιλοξενήσει για όσο καιρό αυτό είναι δυνατό.

Οι χρήσεις του οραματιζόμαστε να είναι πολλαπλές: προπονήσεις φυσικά, φιλοξενία προετοιμασίας των Εθνικών μας ομάδων, σχολικός αθλητισμός και πρωταθλήματα, παιδικά και όχι μόνο τουρνουά σε συνεργασία με τις τοπικές ομάδες που έχουμε έτσι κι αλλιώς άριστη σχέση μέσω του ΒΟΛΛΕΪ, φιλοξενία των προγραμμάτων του δήμου για τα παιδιά που μένουν το καλοκαίρι στην πόλη και δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών και πολλά άλλα, που θα ήθελα να παρουσιάσουμε σιγά σιγά ευχαριστώντας τους νέους μας φίλους κάθε ηλικίας.

4. Που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενες νέες για να συμμετάσχουν στα τμήματα σας;

Αυτό θα μου επιτρέψετε να το ανακοινώσουμε λίγο αργότερα γιατί πρέπει να γίνει σωστά και σε συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου που έχει τον έλεγχο και την αρμοδιότητα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Υπάρχει η γνώση και η διάθεση για συνεργασία με όλους για να μείνει κάτι καλό.

5. Από ποιες ηλικίες μπορούν να ασχοληθούν τα κορίτσια με το Bech Volley;

Θα ήθελα να μην το περιορίσουμε μόνο στα κορίτσια.

Το άθλημα είναι ανοιχτό σε όλους, νομίζω υπό προϋποθέσεις και κάποιες συνθήκες από 4-5 ετών τα παιδιά μπορούν να χαρούν το παιχνίδι στην άμμο και να μάθουν βασικές αρχές του αθλήματος.

Όριο δεν υπάρχει και έχει να κάνει με τη διάθεση του καθενός να αθληθεί, στο πλαίσιο βέβαια που αυτό συνοδεύεται με την απαραίτητη ιατρική ικανότητα.

6. Με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας που σας παραχώρησε το χώρο για το γήπεδο σας, τι συνεργασία θα έχετε;

Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία που μας παρέχουν και ευελπιστώ να είδαν στα πλάνα μας το ίδιο όραμα για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου και της ανάπτυξης του αθλητισμού στην πόλη μέσα από τη συνεργασία με έναν μεγάλο και ιστορικό Σύλλογο από τον γειτονικό Κορυδαλλό.

Εξάλλου η δράση μας στο ΒΟΛΛΕΪ θα συνεχιστεί στην πόλη μας και είναι ιδιαίτερα λυπηρό που οι συγκυρίες είναι τέτοιες και δεν μπορούμε να έχουμε και τα δυο «παιδιά μας» κάτω από την ίδια στέγη.

Τουλάχιστον στον χώρο που ήταν το beach στον Κορυδαλλό, θα γίνει ένα τεράστιο έργο ανάσας για τους Δημότες και το χαιρετίζουμε με μεγάλη χαρά.

Έγιναν προσπάθειες με τον Δήμαρχο κύριο Κασιμάτη να βρεθεί άλλος χώρος μέσα στον αστικό ιστό αλλά δυστυχώς δεν καρποφόρησαν, παρόλα αυτά ο Δήμος ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ είναι και ήταν αρωγός μας σε όλη την πορεία μας και τον ευχαριστούμε προσωπικά για τη στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια.

7. Έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμα σχετικά με το Σύλλογο σας;

Νομίζω ότι αν πω κι άλλα θα κουράσω τους αναγνώστες σας.

Θα ήθελα να αγκαλιάσουν όλοι το νέο αυτό εγχείρημα που ξεκινά με αγάπη και πολύ μεράκι και μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να βγει.

Θα είμαστε στη διάθεση σας για κάθε ενημέρωση και με περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο καιρό.

Κύριε Βαμβακόπουλε, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσέγγιση σας».