Δύο κτιστά παρτέρια αιτία διαμάχης και συσσώρευσης νερών σε ακίνητο

Διαμάχη μεταξύ κατοίκων έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου να γκρεμίσει δύο κτιστά υπερυψωμένα παρτέρια στον πεζόδρομο του Αιμίλιου Βεάκη ο οποίος αρχίζει από την οδό Διστόμου και καταλήγει στην Στέφανου Σαράφη.

Παρ΄ότι, όταν κατασκευάστηκαν τα παρτέρια έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από τους κατοίκους, με την πάροδο των χρόνων αποδείχτηκε πως προκαλούν προβλήματα αφού από την κλήση του πεζόδρομου και την ύπαρξή τους, τα νερά της βροχής συσσωρεύονται και κατευθύνονται προς ένα ακίνητο το οποίο έχει προβλήματα από υγρασία εξ΄αιτίας των νερών που μαζεύονται και όταν η βροχή είναι δυνατή τα νερά μπαίνουν μέσα στο ακίνητο από την πόρτα του.

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται καθαρά που λιμνάζουν τα νερά, αφού ο μισός πεζόδρομος είναι στεγνός και ο υπόλοιπος βρεγμένος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης γνώστης του προβλήματος, μας εξήγησε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του πως ο Δήμος σκέφτηκε να κάνει σχάρες για να απορροφά τα νερά πριν φτάσουν στο ακίνητο, εκτιμήθηκε όμως πως οι σχάρες από τα μικροσκουπιδάκια θα έφραζαν και δεν θα λειτουργούσαν ικανοποιητικά.

Εάν δεν βρεθεί κάποια άλλη λύση τα παρτέρια θα γκρεμιστούν και θα δημιουργηθούν στο ίδιο σημείο νέα, στο επίπεδο του πεζόδρομου, όπως άλλα που υπάρχουν δίπλα τους, τοποθετώντας καγκελάκι γύρω από αυτά για να προστατευτούν από τα οχήματα.