Απάντηση του κ. Λάμπρου Μίχου σε δημοσίευμα, που ποτέ δεν δημοσιεύσαμε…

Λάβαμε από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο επιστολή απάντηση, σε προβολή όπως υποστηρίζει εγγράφου από την εφημερίδα μας, που αφορά κατ΄αυτόν  “σε έρευνα για τα ποσά κρατικής επιχορήγησης που δόθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών τα έτη 2009-2010”.

Ο κ. Μίχος ίσως να έχει μπερδευτεί.

Δεν προβάλλαμε κανένα έγγραφο που αφορά εκείνη την περίοδο.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή που μας έστειλε, αν και αδυνατούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό της.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ

Αξιότιμε κ. Βαμβακόπουλε

Προβάλλατε στην εφημερίδα σας την ύπαρξη ενός εγγράφου, που αφορά σε έρευνα για τα ποσά κρατικής επιχορήγησης που δόθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών τα έτη 2009-2010.

Το έγγραφο αυτό, του οποίου δημοσιεύσατε αποσπάσματα, δεν το γνωρίζω. Από όσα όμως γράφονται στο έγγραφο (στα αποσπάσματα που δημοσιεύσατε) προκύπτει ότι τα χρήματα που δεν αποδόθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη άλλων δαπανών του Δήμου.

Η δημοσίευσή σας όμως αποτέλεσε αφορμή ώστε διάφοροι άσχετοι και εμπαθείς να αφήσουν υπαινιγμούς για δήθεν κακοδιαχείριση, με αναφορές του τύπου «που πήγαν τα λεφτά». Στο βρώμικο αυτό παιχνίδι μπλέχτηκαν μαζί με τους ψεκασμένους και κάποιοι, κατά τεκμήριο, σοβαροί άνθρωποι. Δεν με εκπλήσσει, το περίμενα. Σας ενημερώνω, εσάς και τους αναγνώστες σας, ότι σε όλα τα χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας δεν έλειψε ούτε πενηνταράκι.

Για την περίοδο 2009-2010 έχει επιβεβαιωθεί Η ΑΨΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και από την εταιρεία που έκανε τη λογιστική διαχείριση και από τους ορκωτούς λογιστές και την οικονομική υπηρεσία του δήμου, που συνέταξαν τους ισολογισμούς και από το δημοτικό συμβούλιο που τους ενέκρινε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο που έκανε Προληπτικό έλεγχο και Κατασταλτικό έλεγχο που ακολούθως διενέργησε και από έλεγχο κλιμακίου της Δ/νσης Δημοσιονομικών ελέγχων που έγινε το 2017 για τα έτη 2009-2010 και από έλεγχο που πρόσφατα διενέργησε κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μπορείτε όλα αυτά τα πορίσματα να τα ζητήσετε από το δήμο και να τα δημοσιοποιήσετε, όπως και το πρόσφατο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από έλεγχο που ολοκληρώθηκε στις 28/12/2018, για να διαπιστώσετε ότι αλλού βαρούν τα κρόταλα κι αλλού χορεύει η αρκούδα.

Υ.Γ. Ο δήμαρχος, που ρωτήθηκε σχετικά, όφειλε να απαντήσει αυτό που ξέρει, ότι δηλαδή από τα Ταμεία του δήμου, επί θητείας μου, δεν έχει λείψει ούτε πενηνταράκι. Περιμένω την σαφή απάντηση του κ. δημάρχου.

Ο δήμος έχει και ορκωτό λογιστή του οποίου ΑΜΕΣΑ οφείλει να δημοσιεύσει την απάντηση.