Αποχωρεί από την πολιτική ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργή πολιτική σκηνή, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, κατά την κοπή της πίτας του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας.

«Τερματίσαμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα, στην αναγγελία «αποχαιρετισμού» στα αυτοδιοικητικά και επιστροφή στα Πανεπιστημιακά καθήκοντα.

Απευθυνόμενος στους καλεσμένους της εκδήλωσης Δημάρχους, Αντοπεριφερειάρχες, Στελέχη της Τ.Α., ανώτατους στρατιωτικούς κ.α., ο κ. Τζόκας τόνισε μεταξύ άλλων:

Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τις φίλες που, είτε προσωπικά, είτε μέσω των συλλογικών τους οργάνων (κόμματα ή παρατάξεις εννοώ) με τιμούν με την πρόταση τους να είμαι και πάλι υποψήφιος με τη «Δύναμη Ζωής».

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και εκείνους που μου πρότειναν να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Αττική με τις ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

Με την παρακαταθήκη και την εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση θα συναντηθούμε στους δρόμους και στα κινήματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την τιμή και την αξιοπρέπεια του δοκιμαζομένου ανθρώπου, ενάντια στην κοινωνία των πλουσίων που έχει στηθεί. Θα συνεχίσω με το μεγαλύτερο αξίωμα: του ενεργού πολίτη. Να ηττηθεί υπέρ των παιδιών μας, υπέρ της νέας γενιάς ο πολιτικός κυνισμός εκείνος που ξέρει την τιμή όλων σχεδόν των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός.»

Αρχικά ο Σπύρος Τζόκας, έκανε τον απολογισμό της θητείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα με εικόνες, video και power point. (το υλικό αυτό σύντομα θα δημοσιευτεί). Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Δημάρχους, φορείς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους συλλόγων για τα καλά τους λόγια για το έργο που έγινε στην πενταετία. Μάλιστα χαρακτήρισε τις εκτιμήσεις αυτές υπερβολικές.

Τέλος μέσα σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικό κλίμα ανακοίνωσε ότι παρά τις προτάσεις που του έγιναν τόσο από τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην Βουλή, όσο και εκτός αυτής, δεν πρόκειται να συμμετάσχει με οιανδήποτε ιδιότητα στις επερχόμενες εκλογές και θα επιστρέψει στα Πανεπιστημιακά καθήκοντά του.