» Διενέργεια Έκτακτου Ελέγχου στο Δήμο μας, κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας, για τα έτη 2007 – 2008

Διενέργεια Έκτακτου Ελέγχου στο Δήμο μας, κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας, για τα έτη 2007 – 2008

Αιτιολόγηση από το Δήμο, ζητάει η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, για διαφορές που προέκυψαν στην ανάλωση των ποσών, των Κρατικών επιχορηγήσεων που έλαβε ο Δήμος μας για τα έτη 2007 και 2008 και αφορούσαν την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των παιδικών σταθμών, αλλά εκείνος δεν απέδωσε σε αυτούς, ολόκληρο το ποσόν, σύμφωνα με τον σκοπό της επιχορήγησης, αλλά κατανάλωσε μέρος του για την κάλυψη δικών του δαπανών, όπως αναφέρει και υποστηρίζει σε επιστολή  της, προς το Δήμο, η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι διαφορές αυτές που προέκυψαν για τα δύο προαναφερθέντα έτη, από το σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας, ίσως και να ξεπερνούν τις 470.000 ευρώ και  η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων ζητάει με επιστολή της προς το Δήμο, στα μέσα Νοεμβρίου  του 2018, να αιτιολογήσει ποιες αντίστοιχες δαπάνες του Δήμου καλύφθηκαν από τη διαφορά  (επιχορήγησης – ανάλωσης) που προέκυψε, μετά το σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος επιχορηγήθηκε για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των παιδικών σταθμών το 2007 με το ποσόν των 676,765 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη επιχορήγηση για το 2008 πλησίασε τις 720,000 ευρώ.

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης του Δήμου και της εκτίμησής της από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!