Συγκέντρωση Μίχου με απολογισμό έργου του, κατηγορώ κατά Καπλάνη, νέου σχεδιασμού του

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος, πραγματοποίησε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” την πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του συνδυασμού του “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ”.

Από νωρίς φίλοι και οπαδοί της παράταξης του άρχισαν να προσέρχονται στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” το οποίο γέμισε και υπήρχαν και όρθιοι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία επικεντρώθηκε σε τρείς άξονες.

1. Τι έκανε κατά τη θητεία του όταν ήταν Δήμαρχος στην πόλη μας.

2. Τι απέγινε το έργο του κατά τη θητεία του διαδόχου του, σημερινού Δημάρχου κ. Καπλάνη.

3. Τι προγραμματίζει να κάνει εάν εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου ξανά.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αναφέρθηκε στις πλατείες που κατασκευάστηκαν επί των ημερών του, στην αγορά της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, στις παιδικές χαρές που έγιναν, στις Κοινωνικές υπηρεσίες που ίδρυσε, τους παιδικούς σταθμούς και τα δύο κλειστά γυμναστήρια.

Την κατασκευή της Δημαρχίας, του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στα Σχολεία που κατασκευάστηκαν, στο ‘Αλσος “ΜΗΤΕΡΑ” που κατάντησε πάρκο σκύλων, στο δίκτυο αποχέτευσης και άλλα έργα του.

Έδωσε τη δική του ερμηνεία για όσα συνέβησαν στο Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, στο κλείσιμο του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Ριμινίτικα, το δίκτυο φυσικού αερίου κ.ά.

Επίσης υποστήριξε πως άφησε αποχωρώντας από το Δήμο εκατομμύρια ευρώ προίκα και έτοιμες μελέτες για έργα που δεν εφαρμόστηκαν.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΠΛΑΝΗ

Έριξε ευθύνες στον Δήμαρχο κ. Καπλάνη για τη μη συνέχιση του έργου του και μη εφαρμογή έτοιμων μελετών από το Δήμο. Στην καταστροφή των παιδικών χαρών και το κλείσιμο της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη επί μία τετραετία. Στην καθυστέρηση της επανασύνδεσης της Ελευθερίου Βενιζέλου και την ολοκλήρωση του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Αγίας Ελεούσας. Στην μη κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ πίσω από τη Δημαρχία για τις ανάγκες στάθμευσης των οχημάτων ειδικά από τη λειτουργία του σταθμού και μετά.

Αναφέρθηκε στην κατάργηση της Σχολικής συγκοινωνίας που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών προς το Σχολικό Συγκρότημα, στην καταστροφή του Δημοτικού Φωτισμού στην πάνω Αγία Βαρβάρα και ειδικότερα στην περιοχή του π. Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” και στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων στο γήπεδο στα Ριμινίτικα, μεταξύ άλλων.

Στην αναρχία και ανασφάλεια που υπάρχει στην πόλη μας, όπως και στη μη λειτουργία της Δημαρχίας τα απογεύματα όπως και του ΚΕΠ.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ

Στα σχέδια του είναι να επαναλειτουργήσει το “ΠΑΝΘΕΟΝ”, να ετοιμαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ριμινίτικα για επίσημους αγώνες των ομάδων της πόλης μας, να αναμορφωθεί η π. “ΒΙΟΧΡΩΜ” σε χώρο πολιτισμού και τέχνης, να υπάρξει ασφάλεια των πολιτών και σεβασμός μεταξύ των κατοίκων. Να γίνουν έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας, δίνοντας την αίγλη και την φήμη που είχε επί των ημερών Δημαρχίας του και να ξαναγίνει σημείο θετικής αναφοράς ο Δήμος μας.

Υποστήριξε πως υπάρχουν προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί και να χρηματοδοτηθούν έργα από αυτά.

Ο κ. Μίχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Τ.Ο. της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της πόλης μας, για την επίσημη στήριξή της, στο πρόσωπό του και την παράταξή του.

Η ομιλία του κράτησε περισσότερο από μία ώρα, ενώ ολοκληρώνοντάς την,  κάλεσε κοντά του όσους υποψήφιους ανακοίνωσε πως θα είναι στο ψηφοδέλτιο του.

Τόνισε πως επιθυμεί να εκλεγεί Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, υπογραμμίζοντας πως θα χρειαστούν δύο τετραετίες για να επανέλθει η Αγία Βαρβάρα ψηλά στο σημείο που ήταν και ακόμα καλύτερη.

Σημειώνουμε πως η συγκέντρωση του κ. Μίχου τοποθέτησε υψηλά τον πήχη και από προσέλευση κόσμου και από οργάνωση.

Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ μας από τη συγκέντρωση, σημειώνουμε πως δεν ασκούμε κριτική σε όσα ειπώθηκαν, απλά τα καταγράψαμε όσο πιστότερα μπορούσαμε.

Να τα αντικρούσουν και να διαφωνήσουν με αυτά είναι έργο των άλλων υποψηφίων Δημάρχων.

Η εφημερίδα μας θα  τοποθετηθεί και θα εκφράσει τις απόψεις της όταν ακούσει και τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους.