Συνέντευξη τύπου από το Σύλλογο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, για τα άλυτα προβλήματα του διδακτηρίου

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Γονέων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, έδωσε συνέντευξη τύπου, προκειμένου να κάνει γνωστά τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διδακτήριο.

Προβλήματα στα οποία δεν έχουν δοθεί λύσεις επί σειρά πολλών ετών.

Ορισμένα από αυτά υπάρχουν  τις  τελευταίες δεκαετίες και οι Δημοτικές Αρχές της πόλης μας, δεν φρόντισαν να δώσουν λύσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Περιστέρης έκανε αναφορά στις προσπάθειες του Συλλόγου προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις, αλλά δυστυχώς μόνο υποσχέσεις και μικροπαρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα, υποστήριξε.

Εκτός από τον γενικό ελαιοχρωματισμό του διδακτηρίου, την αναμόρφωση των προαυλίων χώρων για την ασφαλή παρουσία σε αυτούς των μαθητών, την εξεύρεση οριστικής λύσης στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από την οδό Δόξης, σημαντική πρόταση του Συλλόγου είναι να επισκευαστεί το δάπεδο του γηπέδου Μπάσκετ που υπάρχει στο πάνω μέρος του Σχολείου και αυτό να είναι διαθέσιμο στα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής σε ώρες που το διδακτήριο είναι κλειστό.

Σημειώνουμε πως σε ακτίνα χιλιομέτρων δεν υπάρχει γήπεδο μπάσκετ ή βόλεϊ για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Υπάρχει όπως ακούστηκε, μια ανεδαφική πρόταση από το Δήμο για την κατάργηση μάλιστα του γηπέδου μπάσκετ και την διαμόρφωσή του σε γήπεδο τένις!!!

Ο Σύλλογος υπογράμμισε επίσης, πως ενώ επιδιορθώθηκαν τα γήπεδα των υπόλοιπων σχολείων της πόλης μας, κατά την περίοδο των διακοπών, με αυτό του Α΄ Δημοτικού Σχολείου δεν ασχολήθηκε ο Δήμος.

Το πρόβλημα με τις κάμπιες στα πεύκα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο εκτός από την καταστροφή των ίδιων των δένδρων, η παρουσία αυτών προκαλεί αλλεργίες και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στα άτομα της μαθητικής κοινότητας.

Ο Σύλλογος πέρσι με δικά του χρήματα αντιμετώπισε την κατάσταση, αλλά δεν αντέχει οικονομικά και εφέτος να χρηματοδοτήσει την αντιμετώπισή των κουκουλιών στα οποία μεγαλώνουν οι κάμπιες, πριν ξεκινήσουν το καταστροφικό έργο τους.

Άλλωστε είναι θέμα αποκλειστικά του Δήμου η ασφαλής και κατάλληλη λειτουργία των Σχολείων μας.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα σημαντικότερα προβλήματα για τα οποία ο Σύλλογος κατ΄επανάληψη έχει απευθυνθεί στο Δήμο αλλά δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε:

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από την Ένωση Γονέων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων άλλων Σχολείων της πόλης μας και γονείς.

Μετά την ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, συζήτηση επί των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παιδεία και στην πόλη μας και ερωτήσεις.

Ο Σύλλογος Γονέων πάντως είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το καλύτερο για τους μαθητές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, με κάθε πρόσφορο μέσον. Στην ανάγκη και με δυναμικές κινητοποιήσεις εάν ο Δήμος συνεχίζει να κωφεύει στα δίκαια αιτήματά του.