Ο Δήμος απομάκρυνε οχήματα συμπολιτών μας από τους δρόμους και η ΔΟΥ ζητάει τέλη κυκλοφορίας 15ετίας…

Γράφαμε πρόσφατα πως η εφημερίδα μας έχει γίνει δέκτης παραπόνων από συμπολίτες μας, επειδή ο Δήμος απομάκρυνε οχήματά τους που είχαν εγκαταλείψει σε δρόμους της πόλης μας, αλλά δεν κράτησε σωστό μητρώο, με αποτέλεσμα η ΔΟΥ να τους ζητάει αναδρομικά τέλη κυκλοφορίας δεκαπενταετίας και πλέον.

Τα αμάξια απομακρύνθηκαν, αφού ο Δήμος είχε βάλει στο παρμπρίζ, σχετικό ειδοποιητήριο σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης, με έδρα τον Ασπρόπυργο, αλλά η απομάκρυνση τους δεν έγινε γνωστή στη ΔΟΥ, ούτε από το Δήμο, ούτε από την Εταιρεία.

Έρχεται σήμερα λοιπόν η ΔΟΥ και απαιτεί τα τέλη κυκλοφορίας όλων αυτών των ετών που φτάνουν έως και τις 15.000 ευρώ, αφού σύμφωνα με τα μητρώα της τα οχήματα είναι σε λειτουργία.

Ο Δήμος δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει τους συμπολίτες μας, αφού δεν είναι καταγεγραμμένες οι πινακίδες των οχημάτων που απομακρύνθηκαν παρά μόνο οι αριθμοί πλαισίων των κινητήρων τους.

Τους στέλνει λοιπόν στην Εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν και που έκανε την ανακύκλωση στον Ασπρόπυργο, αλλά αυτή έχει κλείσει και οι συμπολίτες μας είναι σε αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να πάρουν κάποια βεβαίωση για να την προσκομίσουν στη ΔΟΥ και να διαγραφούν χρέη και πρόστιμα.

Γυρνάνε απεγνωσμένα από υπηρεσία σε υπηρεσία και από γραφείο σε γραφείο επί εβδομάδες και ο ένας τους στέλνει στον άλλον.

Τους τελευταίους μήνες ο Δήμος έρχοντας αντιμέτωπος με την κατάσταση αυτή, προσπαθεί να κάνει συγκεντρωτικές καταστάσεις και να τις προωθήσει στην Περιφέρεια για να εξυπηρετηθούν οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών.

Παρά την προσπάθεια που γίνεται όμως, τα αρχεία του Δήμου δεν είναι αρκετά ενημερωμένα, αφού όλο και κάτι λείπει από τα στοιχεία των οχημάτων που ανακυκλώθηκαν και διαθέτει στα βιβλία του.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι των οχημάτων που απομακρύνθηκαν από το Δήμο μεταξύ των ετών 2000 και 2005.