Μιχάλης Γιάγκας: “Ο Δήμος επισκευάζει με Δημόσια χρήματα την πυρασφάλεια κτιρίου που ενοικιάζει σε ιδιώτη”

ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (100.107,48 ΕΥΡΩ) ΔΙΚΤΥΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΧΡΩΜ.

Με τη δικαιολογία ότι το κτίριο-αποθήκη, συνολικής επιφάνειας 3.432,00 τ.μ, που ενοικιάζει η εταιρεία ΛΑΜΔΑ-ΧΑΡΤΙΚΗ, «γειτνιάζει άμεσα με κτίριο του ιδίου συγκροτήματος στο οποίο στεγάζεται η Ανώτερη Σχολή Θεάτρου του Δήμου» και «σε περίπτωση πυρκαγιάς στην αποθήκη θα μεταδοθεί η πυρκαγιά και στο κτίριο της Δραματικής σχολής, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας αναλαμβάνει να επισκευάσει το πεπαλαιωμένο δίκτυο πυρασφάλειας της ιδιωτικής εταιρείας με δημόσια χρήματα.

Δεν τοποθετεί σύστημα πυρασφάλειας στην Δραματική σχολή για να προστατευθεί από φωτιά, αλλά επισκευάζει το δίκτυο του κτιρίου που ενοικιάζει η ιδιωτική εταιρεία για να μην μεταδοθεί η φωτιά!!!!!

 

Κι’ αν η πυρκαγιά εκδηλωθεί στο κτίριο της Δραματικής σχολής;

Με την πρωτοφανή αυτή δικαιολογία ουσιαστικά επιστρέφονται στην εταιρεία τα χρήματα (περίπου 100.000 ευρώ) που κέρδισε ο Δήμος, επειδή, με παρέμβαση της παράταξης ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ, απετράπη η μείωση του ενοικίου, που επιχειρήθηκε από τη διοίκηση Καπλάνη, επί δύο χρόνια.

Αντί τα χρήματα αυτά να τα διοχετεύσει η Δημοτική Αρχή για έργα στην πόλη ή για αγορά ενός απορριμματοφόρου, με σκοπό να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους και να καθαρίσει η πόλη, παραδόξως επιστρέφονται – χαρίζονται εμμέσως στον ενοικιαστή – ιδιώτη.

Την εισήγηση αυτή καταψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου 2018

Μιχάλης Γιάγκας, Δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»