Μιχάλης Γιάγκας: “Σχολικό συγκρότημα με ελλειπή θέρμανση, χωρίς χρήση φυσικού αερίου”

Το θέμα της θέρμανσης στο Σχολικό συγκρότημα της πόλης μας θίγει με Δελτίο Τύπου η παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα “Αγία Βαρβάρα, Δυνατή Πόλη”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Το πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων συζητήθηκε με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης “Αγία Βαρβάρα Δυνατή Πόλη” κ. Μιχάλη Γιάγκα, στο σχολικό συγκρότημα που περικλείεται από τις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Δ. Κομνηνού, Ραιδεστού και 28ης Οκτωβρίου.

Oι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι που διατίθενται από το Δήμο έχουν σαν αποτέλεσμα, τα καλοριφέρ να ανάβουν λίγες ώρες την ημέρα και να μην μπορούν να ζεστάνουν τις αίθουσες διδασκαλίας.

Η χρήση πετρελαίου ως καύσιμη ύλη, η έλλειψη φυσικού αερίου, και η χαμηλή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του προβλήματος θέρμανσης που παρουσιάζουν τα κτίρια του Σχολικού συγκροτήματος.

Ιδιαίτερα τις μέρες των άσχημων καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών, όπως οι μέρες που διανύουμε, η διδακτική διαδικασία γίνεται από δύσκολη έως απαγορευτική.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και κυρίως οι μαθητές αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους αφού κύριο μέλημά τους είναι πως θα ζεσταθούν συναθροιζόμενοι γύρω από τα θερμαντικά σώματα.

Παραμένει απορίας άξιο με ποιά κριτήρια δεν επιλέχτηκε για χρήση φυσικού αερίου ολόκληρο σχολικό συγκρότημα με δύο γυμνάσια, δύο λύκεια, ένα δημοτικό σχολείο, ένα νηπιαγωγείο και ένα κλειστό γυμναστήριο.