» Άρθρο συμπολίτη μας που αφορά Μίχο – Καπλάνη, προκαλεί αντιδράσεις δύο άλλων

Άρθρο συμπολίτη μας που αφορά Μίχο – Καπλάνη, προκαλεί αντιδράσεις δύο άλλων

Την αντίδραση συμπολιτών μας κ.κ. Παπανικολάου και Ρεμπή, προκάλεσε άρθρο του συμπολίτη μας κ. Γ. Λάτση στην εφημερίδα “Δικαιοσύνη”, στο οποίο αναφέρεται κυρίως στις περιόδους κατά τις οποίες  Δήμαρχοι στην πόλη μας ήταν ο κ. Μίχος και στην σημερινή που Δήμαρχος είναι ο κ. Καπλάνης.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το άρθρο του κ. Λάτση και τις απαντήσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Ρεμπή.

Επίσης αναδημοσιεύουμε και σχετικό σχόλιο της εφημερίδας “Δικαιοσύνη”:

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”

Πληθαίνουν οι ενεργοποιημένοι πολίτες που συντάσσονται στο πλευρό του Λ. Μίχου και τολμούν ανοιχτά να εκφράσουν την γνώμη τους με όποιο τρόπο μπορούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μακροσκελή ανάρτηση του συνδημότη μας Γ. Λάτσης που κατακρίνει την στάση που τηρούν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι συνεργάτες του Γ. Καπλάνη απέναντι στις αποκαλύψεις που έρχονται για την μέχρι στιγμής Θητεία του νυν Δημάρχου.

Υπό τον τίτλο «Η αθλιότητα χτυπάει κόκκινο» αναφέρει πολύτιμα στοιχεία για έρευνα και αξιοποίηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Γ. ΛΑΤΣΗ

H αθλιότητα χτυπάει κόκκινο.

Παραξενεύομαι με το θράσος ορισμένων που εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά, δεν έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει απολύτως τίποτα στο Δήμο μας και οι οποίοι βαθυστόχαστα και πολύ φιλοσοφημένα κάνουν δήθεν αντικειμενική κριτική, σχολιάζουν και αποδίδουν ευθύνες. Όλους, τους πονάει ο Μίχος, ο οποίος αν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχαν κι αυτοί.

Ζητούν να τους εμπιστευθούμε για την ανάπτυξη της πόλης ενώ συντάσσονται και αγκαλιάζονται με όλους τους πολέμιους της προόδου της πόλης (Βιοχρώμ, γήπεδο, Πάνθεον).

Όταν ο Μίχος ανέφερε σε μία τηλεοπτική συνέντευξη ότι είχε αναπτύξει ευρυζωνικό δίκτυο παροχής ασύρματης επικοινωνίας (Wi-Fi) για ελεύθερη πρόσβαση και ήταν από τους πρώτους δήμους που το είχε εγκαταστήσει, πέσανε να τον φάνε, διότι δήθεν έλεγε ψέματα. Όταν έμαθαν ότι είχε πράγματι εγκατασταθεί, με χρηματοδότηση από την κοινωνία της πληροφορίας, το γυρίσανε κι άρχισαν να γράφουν ανεύθυνα και ύπουλα ότι ήταν δήθεν πολλά τα χρήματα που δόθηκαν. Αυτά τα γράφει άνθρωπος που ήταν τότε σύμβουλος, που είχε ψηφίσει το έργο και ήταν μέσα στις διαδικασίες και γνωρίζει ότι ο Δήμος δεν είχε καμία σχέση με τα ποσά και ότι όλα έγιναν άψογα.

Ενώ όμως το σύστημα εγκαταστάθηκε επί Μίχου αλλά επί Καπλάνη δεν λειτούργησε, απαξιώθηκε και χάθηκε, φταίει ο Μίχος που το έβαλε κι όχι ο Καπλάνης που το χάλασε.

Όταν ο Μίχος ανέφερε ότι η Αγία Βαρβάρα ήταν από τους πρώτους δήμους που μπήκε φυσικό αέριο, τον αμφισβήτησαν. Όταν διαπίστωσαν ότι υπήρχε, άρχισαν να τον κατηγορούν ότι δεν έφτανε σε όλα τα σπίτια. Παραλείπουν όμως να αναφέρουν την καμπάνια που έκανε όταν ήταν δήμαρχος και τη συνδρομή του δήμου για να γίνουν νέες επεκτάσεις. Ενώ δέκα χρόνια επί Καπλάνη δεν έγινε τίποτε, κατηγορούν τον Μίχο που το έκανε κι όχι τον Καπλάνη που το εγκατέλειψε.

Αναφέρονται στην αγορά της Βιοχρώμ και κατηγορούν το Μίχο, δεν ξέρω ακριβώς γιατί; Έχω διαβάσει, όπως όλοι που παριστάνουν τους ανήξερους, ότι η αντικειμενική αξία της Βιοχρών ήταν 27.000.000 ευρώ και αγοράστηκε μόλις 5.600.000 ευρώ εκ των οποίων τις 600.000 ευρώ τις έδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ επί Σουφλιά. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν μέσα στη Βιοχρώμ κτίρια που ο Δήμος τα νοίκιασε και τα νοικιάζει και έχει σήμερα εισπράξει από νοίκια, πιο πολλά χρήματα από όσα ξόδεψε για να τα αγοράσει. Δηλαδή πλήρωσε ο Δήμος 5.οοο.οοο και έχει εισπράξει κοντά στα 6.000.000. Ήταν λάθος η αγορά; Δεν ξέρω πέστε μου εσείς που με διαβάζετε. Για την αγορά αυτή, ο Δήμος πήρε δάνειο επί Μίχου, μετά από Διεθνή διαγωνισμό με επιτόκιο 1,2% και μετά ο Καπλάνης έκανε αναχρηματοδότηση με επιτόκιο 5,7%. Για να ξεκινήσει το έργο της Βιοχρώμ εξασφαλίστηκαν επί Μίχου κάποια εκατομμύρια ευρώ, αλλά χάθηκαν από την αδράνεια της διοίκησης Καπλάνη. Ο Μίχος όμως αντί να επαινείται κατηγορείται από τους ίδιους λίγους γνωστούς, πονηρούς, αγνώμονες και επιτήδειους.

Για το Πάνθεον τα ίδια. Έχει γράψει ο Μίχος πολλές φορές ότι αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η κατασκευή του, ότι οικοδομική άδεια δεν υπήρχε διότι θεωρούνταν δασική έκταση, χωρίς να είναι και γι αυτό είχε άδεια λειτουργίας με απόφαση της τότε Νομάρχου Αθηνών και απόφαση του δήμου (όσοι ψάχνουν καλόπιστα μαθαίνουν). Το πρόστιμο των 200.000 κακώς πληρώθηκε για τους λόγους που υποστήριξαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και μπορείτε να ζητήσετε τα πρακτικά. Στη λεηλασία όμως του Πάνθεον οι ίδιοι λίγοι και πονηροί δεν αναφέρονται. Η απώλεια του εξοπλισμού που την έκλεβαν μέρα μεσημέρι χάρη την εγκληματική αδράνεια του κ. Καπλάνη, άξιζε πολύ περισσότερο. Τα χρήματα που εισπράχθηκαν τα χρόνια της λειτουργίας του και η διαφήμιση της πόλης μας από τη λειτουργία του οι πονηροί διαστρεβλωτές τα αγνοούν. Το περίφημο πρωτοποριακό σύστημα πυρόσβεσης του Πάνθεον το αγνούν (κι αυτό λεηλατημεο). Το ότι δεν εισπράχθηκε ούτε ευρώ από τα νοίκια που οφείλονται, το αγνοούν. Το ότι κρυφά και ύπουλα ο Καπλάνης αγόρασε από τον οφειλέτη μονοκατοικία τρίπατη στην Νέα Πεντέλη και του έσκασε 400.000 ευρώ, όσα δηλαδή χρώσταγε στο δήμο, το προσπερνάμε; Κάνουμε ότι δεν καταλάβαμε; Αυτό που βρήκαν να πούν είναι το εξής: Το σπίτι αγοράστηκε το 2007 που ήταν δήμαρχος ο Μίχος, άρα ο Μίχος το ήξερε, άρα ένοχος ο Μίχος. Όσοι όμως βάζουν το κεφαλάκι τους να σκεφτούν θα αναρωτηθούν: Γιατί ο Καπλάνης το έκρυβε από τη δήλωση του πόθεν έσχες του με κίνδυνο να πάει κατηγορούμενος; Προφανώς γιατί δεν ήταν ηθικά τουλάχιστον έντιμη πράξη ο δήμαρχος Μίχος να κάνει δίκες για να εισπράξει τα οφειλόμενα νοίκια και να κατηγορείται από άθλιους συκοφάντες ότι έμμεσα οδήγησε τον ένα συνεταίρο σε αυτοκτονία και ο αντιδήμαρχός του Γεώργιος Π. Καπλάνης να κάνει συναλλαγή με τον οφειλέτη και να του σκάει τόσα λεφτά, χωρίς να μπαίνει δεκάρα στα ταμεία του δήμου. Γιατί μετά από δέκα χρόνια το δήλωσε τώρα; Μήπως για να μη του το πάρει το κράτος; Γιατί σύμφωνα με το νόμο για το περιουσιολόγιο (το είχε εισηγηθεί ο Μίχος όταν ήταν βουλευτής), ο οποίος εφαρμόζεται από 1/1/19, ό,τι δεν δηλώνεις στο πόθεν έσχες, σου το παίρνει το κράτος. Γιατί οι κολλητοί του Καπλάνη, όταν κυκλοφόρησε η φήμη για το σπίτι, λέγανε μία ότι είναι του πεθερού του και μία του πατέρα του; Υποστηρίζουν κάποιοι βαλτοί (μόνο βαλτοί στρέφονται κατά του δήμου) κι ο ίδιος ο δήμος ότι δεν θα έπρεπε να πληρωθούν τα νοίκια, γιατί το μαγαζί δεν είχε άδεια. Μα, ξέρουμε όλοι ότι η μίσθωση έληγε το 2007 και θα έπρεπε να το αφήσουν. Όχι μόνο δεν το άφησαν τότε, αλλά και μετά από δικαστική απόφαση δεν το άφηναν και αναγκάσθηκε ο δήμος να κάνει έξωση το Μάϊο του 2009. Αν δεν τους έκανε διότι δεν είχε άδεια θα το είχαν αφήσει. Ο Μίχος ξέρει τον τρόπο και θα το ξαναφτιάξει και υποστηρίζει ότι μπορούσε να τακτοποιηθεί, όπως όλα τα αυθαίρετα. Υπάρχει αντίλογος; Να τον ακούσω.

Σχολιάζεται κακόβουλα από κάποιους παλιούς παρατρεχάμενους του Μίχου, ότι ο Μίχος εγκατέλειψε το κόμμα του και έγινε αποστάτης και κάτι τέτοια. Για μένα ο Μίχος απέδειξε το υψηλό του φρόνημα και ότι δεν είναι προσκολημένος στα αξιώματα. Ο Μίχος είχε το θάρρος, που δεν το ξανασυναντήσαμε, να διαφωνήσει με το δεύτερο μνημόνιο, με πολιτικό σκεπτικό, που υπάρχει στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα του. Όσο έμεινε στη βουλή νομίζω τίμησε την εμπιστοσύνη μας με το παραπάνω. Λέω μας διότι ο Μίχος στην Αγία Βαρβάρα, στις βουλευτικές εκλογές του 2009, πήρε τόσους σταυρούς όσους ο Καπλάνης και ο θοδωρης μαζί στις δημοτικές εκλογές. Όλοι ξέρουμε σε ποιόν οφείλεται η μη συνένωση του δήμου μας με άλλον γειτονικό δήμο, οι δυό σταθμοί ΜΕΤΡΟ κ.α που αφορούν την ευρύτερη περιοχή και τους θεσμούς.

Όσο για τη στήριξη που παρέχει η Νέα Δημοκρατία νομίζω είναι μια πράξη υψηλού συμβολισμού και πολιτικού πολιτισμού διότι τιμάται ένας άνθρωπος που υπήρξε διαχρονικός της πολέμιος, αλλά δεν την εμποδίζει να αναγνωρίσει την αξία και το έργο του, τα οποία αδιαμφισβήτητα αυτά χαρακτηριστικά είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα.

Αναγνωρίζεται είμαι βέβαιος και από την πλειοψηφία των συνδημοτών μας εκτός από κάποιους ψεκασμένους, κατά κανόνα ευεργετημένους, επαγγελματίες συκοφάντες, κάποιους εκ φύσεως εμπαθείς (μέχρι σε αλλοίωση φωτογραφίας έφτασαν οι αθεόφοβοι) και κάποια απομεινάρια (όπως τους είπε κάποιος).
Λίγη σύνεση δεν βλάπτει. Δεν πρέπει να κόψουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε!!!!!!
Αυτά προς το παρόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

……………………………………..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Λίγες ακόμη αθλιότητες

Ανέβηκε χτες στον ΚΟΥΚΟ, ένα μακροσκελές άρθρο με τίτλο …Η αθλιότητα χτυπάει κόκκινο. Απαντάω σήμερα, σε όσα από αυτό αφορούν τις δικές μου απόψεις, όπως αυτές εκφράστηκαν στο άρθρο μου που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στην εφημερίδα Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
Αρχίζω μεταφέροντας εδώ ένα κομμάτι του …. αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η κατασκευή του, ότι οικοδομική άδεια δεν υπήρχε διότι θεωρούνταν δασική έκταση, χωρίς να είναι και γι αυτό είχε άδεια λειτουργίας με απόφαση της τότε Νομάρχου Αθηνών και απόφαση του δήμου (όσοι ψάχνουν καλόπιστα μαθαίνουν). Το πρόστιμο των 200.000 κακώς πληρώθηκε…..
Υπάρχουν μαργαριτάρια που δημιουργούν απορίες, όπως :
• Η ομόφωνη απόφαση πραγματοποίησης παρανόμων εργασιών , τις κάνει νόμιμες?
• Αυτό το … διότι θεωρούνταν δασική έκταση , χωρίς να είναι……τί εννοεί ? Ο χαρακτηρισμός εκτάσεων ως δασικών , ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Δασικής Υπηρεσίας , η οποία , από ότι ξέρω , εξακολουθεί να έχει χαρακτηρισμένη ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΣ ΔΑΣΙΚΗ.
• Ή το άλλο…..οικοδομική άδεια δεν υπήρχε…είχε άδεια λειτουργίας με απόφαση της τότε Νομάρχου Αθηνών και απόφαση του δήμου ….το πρόστιμο κακώς πληρώθηκε. Από όλα αυτά η πληρωμή του προστίμου της πολεοδομίας ήταν το κακό? Τα άλλα ήταν καλά καμωμένα?
• …..Ο Μίχος ξέρει τον τρόπο και θα το ξαναφτιάξει και υποστηρίζει ότι μπορούσε να τακτοποιηθεί, όπως όλα τα αυθαίρετα ….Πολιτιικάντικες παπαρδέλες. Πήρα σήμερα τηλέφωνο, συμπολίτη μας μηχανικό , που ασχολείται με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος μου δήλωσε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πως σε ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων νόμους ΡΗΤΑ αναφέρεται πως από τη νομιμοποίηση εξαιρούνται κτίσματα εντός δασικών εκτάσεων. Μάλιστα μου έκανε και πλάκα λέγοντας πως αυτό το γνωρίζουν μηχανικοί και δικηγόροι αλλά και …οι πέτρες της δασικής έκτασης.
Πάμε και στη ΒΙΟΧΡΩΜ, στο θέμα του δανείου. Εδώ, ως συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος με 25ετή εμπειρία σε μεγάλες δανειοδοτήσεις, θα μαλώσω τον συντάκτη του άρθρου. Ακριβώς επειδή είναι τραπεζοϋπάλληλος, εκτός αν όντας συνδικαλιστής, ούτε είχε, ούτε έχει καμία σχέση με τα δάνεια.
Αυτό το επιτόκιο 1,2%, μαζί με την πομφόλυγα του …διεθνούς διαγωνισμού, το είδε κάπου γραμμένο ή του τόπε κάποιος?
Επί πλέον και όσον αφορά τη δική μου κριτική για το εν λόγω δάνειο, αλλού είναι το θέμα, το οποίο δεν θίγει και προσπερνά.
Η μεταφορά του στο Ταμείο Παρακαταθηκών έγινε, με σκοπό την αλλαγή της μορφής του. Δεν έγινε για να πληρώνουμε άλλο επιτόκιο.
Με την προηγούμενη μορφή του ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ και είχαμε την υποχρέωση εφάπαξ καταβολής του κεφαλαίου στη λήξη.
Το ερώτημά μου ήταν. Σε εποχές παχέων αγελάδων, χαμηλών επιτοκίων και μεγάλης ευκολίας στο δανεισμό, σε συνδυασμό με τις υψηλές γνωριμίες εκείνης της εποχής, γιατί επιλέχτηκε τέτοιας μορφή δανειοδότηση?
Η επιλογή του λεγομένου δανείου balloon, δεν ήταν ζήτημα χρηματοοικονομικό αλλά καθαρά πολιτικό. Ήταν ξεκάθαρη επιλογή με την οποία ο νυν Δήμαρχος φορτώθηκε, από τον Μίχο, ένα βαρύ φορτίο. Με τη συνδρομή της κρίσης, το φορτίο έγινε δυσβάσταχτο. Αυτό που αλλού έγραψα.. συνειδητά, έχτισε ο άνθρωπος το πολιτικό του μέλλον πατώντας στα κεφάλια άλλων
Ειδικά γι αυτό το θέμα , δε γράφω πράγματα στον αέρα. Γνωρίζω καλά.
Μένω σε αυτά. Ενδεχομένως να γράψω μελλοντικά και για την πολιτική διάσταση και διαδρομή που επίσης θίγει το μακροσκελές άρθρο.
Για τα υπόλοιπα και κυρίως για τις προσωπικές επιθέσεις με βαριά υπονοούμενα, δεν έχω κανένα λόγο, παρά μόνο θα σχολιάσω πως τέτοιου είδους, ύφους και σοβαρότητας επιχειρήματα αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην Δημάρχου, κατά του νυν.

………………………………….

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΕΜΠΗ

Όταν η μιση αληθεια ειναι ενα μεγαλο ψεμα γινεται αισχρη προπαγανδα.

Ο  Μιχος μου εκανε μηνυτηρια αναφορα γιατι τον κατηγορησα οτι ειναι υπευθυνος γιατι η πολη μας δεν εχει γηπεδο με αποτελεσμα να παιζουν και ναθλουνται τα παιδια μας και τα εγγονια μας σε γειτονικους δημους, λες και δεν ηταν δικη του επιλογη χωρις την γνωμη των κατοικων να προχωρησει στην δημιουργια ενος εργου που δεν θα γινει ποτε συμφωνα με τις δικαστικες αποφασεις, μου, εκανε μηνυση για τον ανυπαρκτο καταυλισμο τσιγγανων για να φτιαξει εκει που εχει σημερα τα σπιτια του μαρμαρινα σκαλοπατια, σε ανυπαρκτους δρομους κι ανυπαρκτους καταυλισμους, μονον και μονον γιατι ηταν χρηματα της ΕΕ κι οχι του δημου ηη της νομαρχιας λες και τα μνημονια ηρθαν μονα τους κι οχι απο την καταχρηση και την σπαταλη (εκτος κι αν εισαι θιασωτης του Παγκαλου και μαζι τα φαγατε ή επρεπε να τα φατε), μου εκανε μηνυση λες και δεν εχει κοστισει στο δημο το ΠΑΝΘΕΟΝ πανω απο ενα εκατομυριο ευρω κι ειναι κλεισστο λες και δεν το εφτιαξε αρχικα να λειτουργησει σαν δημοτικο και το εδωσε σε ιδιωτες, η αδεια που αναφερεις ταχα ψαχνοντας της τοτε αντινομαρχου δεν ισχυε για αυτο εδωσε εν γνωσει του ο ιδιος αδεια λειτουργειας σε αυθαιρετο και κατεδαφιστεο χωρο κι οταν ηρθαν τα προστιμα δεν εκανε τιποτε για να τα διαγραψει η να τα μειωσει κι οταν καταφερε να εφαρμοσει τον νομο κι οδηγησε σε αυτοκτονια τον ενα εκ των ενοικιαστων και κινδυνευε την εκανε με την βοηθεια ολων σας για την Ελληνικη βουλη κληρονομοντας στον Καπλανη χρεη και προβληματα που επειδη ειχε υποχρεωση ηθικη απεναντι στον ανθρωπο που του εδωσε την δημαρχια σημερα ειναι κατηγορουμενος απο τα τσιρακια του Μιχου που συμπορευονταν και συμπορευτηκαν μεχρι το 2014.

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΙΧΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ
Όσο για την καταντια της ΝΔ ας οψονται οι γνωστοι αδερφοι που κρατουν μετα απο μακροχρονια θητεια στο ΠΑΣΟΚ και καλοταισμενοι απο τον Μιχο, το προεδρειο της ΤΟ καλα. Ο αχαριστος ομως οταν το 1994 εγω σαν προεδρος της τοτε ΤΟ ΝΔ με ολους τους τοτε συμβουλους παρα τις κομματικες εντολες τον βγαλαμε δημαρχο την δευτερη κυριακη αντι τον Γ Γκουβαλη ο οποιος δεν ηθελε την ψηφο της ΝΔ τοτε…..εκμεταλευτηκε τοσο πολυ την ΝΔ που καταντησε σημερα να τον στηριζει, (για την αχαριστια θα επανελθω αργοτερα)

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!